Hyppää sisältöön
Media

Ulkorajoja koskevat maahantulon rajoitukset jatkuvat 24.10. asti

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 7.10.2021 14.27
Tiedote 123/2021

Maahantulon rajoitukset poistetaan Kuwaitin asukkailta Kuwaitista Suomeen saapuvassa liikenteessä. Valtioneuvosto päätti asiasta 7.10. ja päätös tulee voimaan 11.10. Rajoituksiin ei tule muita muutoksia. Nykyisiä ulkorajoja koskevia maahantulon rajoituksia jatketaan 24.10. asti. Suomeen voi kuitenkin tulla kaikista maista esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta.

Ulkorajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien kolmansien maiden välistä liikennettä. Jos rajoitusten piirissä olevasta maasta saapuva henkilö ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, sallittuja maahantuloperusteita ovat paluu Suomeen, paluu muihin EU- tai Schengen-valtioihin, säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla tai muu välttämätön syy.

Katso voimassa olevat maahantulon rajoitukset ja terveysturvallisuusvaatimukset alla olevilta verkkosivuilta.

Lisätiedot:
Rajavartiolaitos neuvoo kansalaisia rajanylitysliikenteestä puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 8-16 välisenä aikana numerossa 0295 420 100. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen r[email protected] 

Jos sinulla on kysyttävää hyväksytyistä rokotteista tai karanteeni- / testivaatimuksista, ota yhteyttä Valtioneuvoston koronainfo -palvelupuhelimeen 0295 535 535 tai käy THL:n verkkosivuilla.