Sisäministeriö Turun Eurooppa-foorumilla 2018

Sisäministeriö on mukana Turun Eurooppa-foorumilla 30. elokuuta 2018. Ministeriö järjestää kaksi keskustelutilaisuutta.

Maahanmuutto ja kaupunkien muutos -paneelikeskustelu

Maahanmuutto ja kaupunkein muutos -paneelikeskustelu 30.8.2018 Turun pääkirjasto klo 11

Millä tavoin maahanmuutto on muuttanut ja muuttaa suomalaisia kaupunkeja? Minkälaisia kehitystrendejä on näkyvissä? Muuttoliikkeen ja kotoutumisen asiantuntijat käyttävät aihepiiristä lyhyitä puheenvuoroja eri näkökulmista. Kuulijat saavat sekä kokonaiskuvan maahanmuutosta suomalaisiin kaupunkeihin että näkemyksiä kotoutumisen edellytyksistä. Paneeli keskustelee myös maahanmuuttajien arjesta Turussa. Sisäministeriön ja Siirtolaisuusinstituutin koolle kutsuman tilaisuuden taustalla on URMI-tutkimushanke, jota rahoittaa Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvosto.

Aika: torstai 30. elokuuta klo 11-12

Paikka: Turun pääkirjaston studio

Keskustelemassa johtaja Tuomas Martikainen Siirtolaisuusinstituutista, dosentti Timo Kauppinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, maahanmuuttajakoordinaattori Sari Kanervo Turun kaupungilta ja neuvotteleva virkamies Sari Haavisto työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Lisätietoa URMI-hankkeesta

Ääriajatteluun perustuva väkivalta – uusi normaali?

Sisäministeriö järjestää lisäksi keskustelun turvallisuudesta, aatteellisesta väkivallasta ja niiden kehitysnäkymistä. Turussa tapahtuneista puukotuksista on kulunut noin vuosi. Miten Suomi on muuttunut? Miltä tulevaisuus näyttää?

Aika ja paikka: torstaina 30.8. klo 15–16, Eurooppa-torin lava

Keskustelussa ovat mukana Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen ja Poliisihallituksen poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen. Paneelia vetää Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.

Keskusteluun voi osallistua Twitterissä #uusinormaali tai Eurooppa-foorumin mobiilisovelluksella.

Tervetuloa!

Turun Eurooppa-foorumi järjestetään useissa paikoissa Turun keskustassa torstaista 30.8. lauantaihin 1.9. Tapahtuma tarjoaa foorumin suomalaisvaikuttajien ja kansalaisten keskustella Suomen roolista Euroopassa ja Euroopan unionissa. Turun Eurooppa-foorumi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja siitä tulee jokavuotinen politiikan ja talouden syyskauden avaus Suomessa.

Lue lisää Turun Eurooppa-foorumin ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan  http://www.europeforum.fi/ohjelma