FI SV EN

Kansliapäällikkö Nerg tapasi Venäjän sisäministeriön varaministerin Gorovoin

Sisäministeriö 14.6.2017 12.07
Tiedote 63/2017
Kansliapäällikkö Nerg tapasi Venäjän sisäministeriön varaministerin Gorovoin

Kansliapäällikkö Päivi Nerg tapasi 14. kesäkuuta Moskovassa Venäjän sisäministeriön ensimmäisen varaministerin Aleksandr Gorovoin. Tapaamisessa keskusteltiin Suomen ja Venäjän maahanmuuttoalan yhteistyöstä ja maiden muuttoliiketilanteista.

Venäjän sisäministeriön maahanmuuttohallinnon tehtävät vastaavat pitkälti Maahanmuuttoviraston toimikenttää Suomessa.

– Keskustelimme varaministeri Gorovoin kanssa maidemme maahanmuuttopolitiikasta, hallinnosta ja toimintatavoista. Tämänkaltainen tiedonvaihto on mielestäni tärkeää – mitä enemmän ymmärrämme ja tunnemme toistemme lainsäädäntöä ja toimintatapoja, sitä tehokkaampaa yhteistyömme maahanmuuton alalla on, Nerg painottaa.

Suomi ja Venäjä allekirjoittivat maaliskuussa 2016 yhteisymmärryspöytäkirjan maahanmuuttoalan yhteistyön kehittämiseksi ja syventämiseksi. Pöytäkirjan toimeenpanemiseksi järjestetään tiedon- ja kokemustenvaihtoon keskittyviä tapaamisia ja seminaareja. Kansliapäällikön ja varasisäministerin tapaamisen yhteydessä järjestettiin lisäksi kahdenväliset, asiantuntijatason neuvottelut takaisinottokysymyksiin liittyen.

Kansliapäällikkö Nerg vieraili lisäksi Sakharovon maahanmuuttokeskuksessa. Keskus on Venäjän suurin ja käsittelee muun muassa työ- ja oleskelulupia. Keskuksessa oleskeluluvan hakijat osallistuvat kieli- ja kulttuuritesteihin sekä terveystarkastuksiin osana lupaprosessia.

Lisätietoja:
sisäministeriön erityisasiantuntija Moskovan suurlähetystössä Katarine Lindstedt, +358 50 3422825, katarine.lindstedt@intermin.fi