FI SV

Liputan-sovelluksen tavoite on madaltaa kynnystä nostaa lippu salkoon

Sisäministeriö 5.12.2017 5.30
Tiedote 130/2017
Liputan-sovelluksen tavoite on madaltaa kynnystä nostaa lippu salkoon

Sisäministeriö julkaisee Liputan-sovelluksen 5.12. Ilmainen sovellus on apuväline entistä helpompaan liputtamiseen. Se kertoo, minkä puolesta milloinkin liputetaan ja mihin aikaan lippu tulee nostaa ja laskea. Sovellus on osa sisäministeriön Suomi100-juhlavuotta ja Liputan-kampanjaa. Liputan-sovellus on ladattavissa Applen AppStoresta ja Google Play -kaupasta 5.12. lähtien.

Entistä helpompaa liputusta ja ajantasaista tietoa liputuspäivistä

Sovellus tarjoaa ajantasaista tietoa liputuspäivistä ja toivottavasti madaltaa ihmisten kynnystä nostaa lippu salkoon.

– Päätimme tehdä Liputan-sovelluksen, jotta liputtaminen olisi mahdollisimman helppoa ja huoletonta. Liputuspäivästä voi asettaa itselleen muistutuksen, jolloin sovellus muistuttaa lähenevästä liputuspäivästä. Sovellus myös osaa kertoa käyttäjän sijainnin perusteella, milloin lippu tulee nostaa ja laskea, sisäministeriön erityisasiantuntija Hanne Huvila kertoo.

Suomen lipun juhlavuosi 2018

Tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlinta alkaa virallisesti jo itsenäisyyspäivän aattona 5.12. klo 18, kun Helsingin Kauppatorilla nostetaan sata siniristilippua salkoihin. Suomen lippu täyttää sata vuotta kuitenkin vasta toukokuussa 2018. Liputan-sovelluksen julkistaminen onkin lähtölaskenta lipun satavuotisjuhlintaan.

– Suomen lippu on rakas kansallissymboli ja halusimme tehdä jotain erityistä lippumme satavuotissyntymäpäivien lähestyessä. Liputan-sovellus tuo liputtamisen lähemmäs ihmisten arkipäivää ja liputusohjeet ja -päivät löytyvät omasta puhelimesta parin painalluksen päästä, Huvila kertoo.

Liputtaminen on verraton tapa juhlistaa ilonaiheita

Sisäministeriön kesäkuussa alkaneen Liputan-kampanjan sanoma on, että liputtaminen on hieno ja arvokas asia, jonka ei tulisi aiheuttaa ylimääräistä jännitystä ja päänvaivaa. Siniristilippu edustaa suomalaisia arvoja, mutta samalla myös monia henkilökohtaisia ilonaiheita. Sisäministeriö haluaakin korostaa, että liputtaa saa myös muulloin kuin virallisina ja kalenteriin merkittyinä liputuspäivinä.

– Liputus on iloinen ja arvokas asia, eikä sen kuulu olla osa vain virallisia liputuspäiviä: liputtaa voi vaikka joka päivä jos siihen kokee aihetta, kunhan lähtökohtaisesti laskee lipun salosta ennen pimeää, Huvila jatkaa.

Liputan-sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Applen AppStoresta ja Google Play -kaupasta 5.12. lähtien.

Lisätietoa Liputan-sovelluksesta ja linkit sovelluskauppoihin

#liputan #flaggar

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Hanne Huvila, p. 0295 488 313, hanne.huvila@intermin.fi