FI SV

Minkä puolesta sinä nostat Suomen lipun salkoon?
Sisäministeriö haastaa suomalaiset mukaan liputustalkoisiin

Sisäministeriö 21.6.2017 8.00
Tiedote 64/2017
Sisäministeriö haastaa suomalaiset mukaan liputustalkoisiin

Sisäministeri Paula Risikko nosti tänään lipun salkoon Suomen lipun ja suomalaisten arvojen puolesta. Yllätysliputukseen on kutsuttu mukaan kaikki valtionhallinnon organisaatiot.

 Tänään ei ole virallinen liputuspäivä, mutta liputtaa voi vaikka joka päivä. Sisäministeriö liputtaa tänään siniristilipun edustamien arvojen puolesta, ministeri Risikko kertoi nostaessaan lipun salkoon.

#Liputan-kampanja on osa sisäministeriön Suomi100-juhlavuotta. Sisäministeriön kampanjasivuilla jokainen suomalainen voi käydä tekemässä oman #Liputan-kuvan itselle tärkeästä asiasta, arvosta tai ilonaiheesta ja jakaa tekemänsä kuvan sosiaalisessa mediassa "digiliputuksena".

 Liputuksesta on monelle tullut etäinen ja vähän virallisen oloinen asia, mitä sen ei suinkaan kuuluisi olla. Kaikilla meillä ei myöskään ole lipputankoa. Halusimmekin luoda suomalaisille uuden ja vapaan mahdollisuuden liputtamiseen, sillä Suomen lippu kuuluu kaikille, kertoo sisäministeriön erityisasiantuntija Hanne Huvila.

Liputussäännöistä kysellään sisäministeriöstä säännöllisin väliajoin. Huvila muistuttaa, ettei yksityishenkilöiden liputusta juurikaan säännellä:

 Liputus on iloinen ja arvokas asia, eikä sen kuulu olla osa vain virallisia liputuspäiviä: liputtaa voi vaikka joka päivä jos siihen kokee aihetta, kunhan lähtökohtaisesti laskee lipun salosta ennen pimeää, Huvila jatkaa.

Kampanjan yhteydessä julkaistaan myös sisäministeriön ohjeita liputukseen. Ne on kuvittanut Finnish Nightmares -sarjakuvan tekijä Karoliina Korhonen. Sarjakuvissa suomalainen Matti kohtaa liputukseen liittyviä yleisimpiä ongelmia.

#Liputan-kampanja toimii näin:

  1. Mene osoitteeseen intermin.fi/liputan tai intermin.fi/flaggar
  2. Lataa sinulle tärkeästä aiheesta ottamasi valokuva palveluun
  3. Kerro minkä puolesta liputat
  4. Nosta lippu liehumaan jakamalla kuva sosiaalisessa mediassa ja lisää kuvaan tunnisteet #Liputan ja #Flaggar

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Hanne Huvila, p. 0295 488 313, hanne-huvila@intermin.fi
viestintäasiantuntija Minna Piirainen, p. 0295 488 288, minna.piirainen@intermin.fi

www.intermin.fi/liputan

www.intermin.fi/flaggar