Euroopan unionin lipun käyttöä lisätään valtioneuvoston rakennuksissa

28.3.2023 10.09
SM
Valtioneuvoston rakennuksissa lisätään liputtamista EU-lipulla liputuspäivinä. Kyseessä on sisäministeriön aloitteesta tehtävä kokeilu, joka alkaa Eurooppa-päivänä 9.5.2023 ja päättyy vuoden päästä Eurooppa-päivään. EU-lipulla liputetaan Suomen lipun rinnalla niissä valtioneuvoston rakennuksissa, joissa on kaksi tai useampi lipputanko.

Suomi lähetti Ukrainaan tuhat äitiyspakkausta

28.3.2023 9.02
SM STM
Venäjä on tuhonnut Ukrainassa paljon sekä terveydenhuollon infrastruktuuria että ihmisten koteja. Avuntarve Ukrainassa on suuri. Suomi on toimittanut maaliskuusta 2022 alkaen Ukrainaan tarpeellista siviilipuolen materiaaliapua. Viimeisimpänä Suomi on lähettänyt Ukrainaan helmi-maaliskuun 2023 aikana muun muassa tuhat äitiyspakkausta. 

Pekka Kokkonen poliisitoimen koordinaattoriksi Somalian rauhanturvaoperaatioon

24.3.2023 14.08
Poliisihallitus SM
Poliisiammattikorkeakouluun kuuluvan poliisikoiralaitoksen johtaja, ylikomisario Pekka Kokkonen on valittu Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) Somalian rauhanturvaoperaation UNSOM (United Nations Assistance mission in Somalia) poliisitoimen koordinaattorin tehtävään.

Vastuu palovaroittimista siirtyy asukkaalta rakennuksen omistajalle

23.3.2023 14.36
SM
Pelastuslakiin ja Pelastusopistosta annettuun lakiin on tulossa useita muutoksia. Esimerkiksi asuntojen palovaroittimien hankinta- ja kunnossapitovastuu siirtyy vuoden 2026 alusta alkaen asukkaalta rakennuksen omistajalle.

Tutustu myös