Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.

Vakaviin rikoksiin syyllistynyt voi jatkossa menettää Suomen kansalaisuuden

25.4.2019 11.54
SM
Kansalaisuuslakia muutetaan siten, että tiettyihin vakaviin rikoksiin syyllistynyt henkilö voi menettää Suomen kansalaisuuden. Valtioneuvosto esitti lain vahvistamista torstaina 25. huhtikuuta, ja tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina. Lain on määrä tulla voimaan 1.5.2019.

Vakaviin rikoksiin syyllistynyt voisi jatkossa menettää Suomen kansalaisuuden

5.12.2018 11.37
SM
Tiettyihin vakaviin rikoksiin syyllistynyt henkilö voisi jatkossa menettää Suomen kansalaisuuden. Tällaisia rikoksia olisivat maanpetos, valtiopetos ja Suomen elintärkeitä etuja vastaan terroristisessa tarkoituksessa tehdyt rikokset. Hallitus antoi esityksen kansalaisuuslain muuttamisesta eduskunnalle 5. joulukuuta.

Sivut, joissa tagi kansalaisuus .

Kansalaisuuslakia selkeyttävät muutokset lausuntokierrokselle

1.10.2021 13.22
SM
Passit.
Sisäministeriö on 1.10. lähettänyt lausuntokierrokselle hallituksen esitysluonnoksen kansalaisuuslain muuttamisesta. Muutosten tavoitteena on ajantasaistaa ja selkeyttää lakia. Kansalaisuuden saamista tai menettämistä ei ole tarkoitus helpottaa eikä vaikeuttaa.

Rajavartiolaitoksen sotilasvirkoihin kelpoisuusvaatimusten tarkennuksia kaksoiskansalaisille 1.7. alkaen

1.7.2019 13.29
SM
Rajavartiolaitoksen sotilasvirkaan voidaan jatkossa nimittää vain, mikäli henkilöllä ei ole sellaista toisen valtion kansalaisuutta tai muuta turvallisuusselvityslaissa tarkoitettua ulkomaansidonnaisuutta, joka voi vaarantaa valtion turvallisuutta, yleistä turvallisuutta, maanpuolustusta tai Suomen kansainvälisiä suhteita tai palvelusturvallisuutta Rajavartiolaitoksessa.