Hyppää sisältöön
Media

Retuperän Wapaapalokunnasta kunniasopimuspalokunta

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 2.11.2009 8.47
Tiedote -

Sisäasiainministeriön pelastusosasto on nimennyt Retuperän Wapaapalokunnan ministeriön kunniasopimuspalokunnaksi. Sopimus allekirjoitettiin viime perjantaina. Sopimus on ainutlaatuinen ja Retuperän WBK Suomen ensimmäinen kunniasopimuspalokunta.

Sopimuksen mukaan "on RWBK näin ollen sitoutunut valistamaan ihmisiä tulen vaaroista ja esimerkillään kertomaan palavien ja muiden vaarallisten aineiden vaikutuksista". Retuperän WBK on vuonna 1933 perustettu soittokunta, joka kuvailee itseään seuraavasti: Retuperän WBK on maailman paras ja ainoa Uudempaa ranskalaista Torwimusiikkia soittava espoolainen teekkaripalokuntaorkesteri.

Pelastusylijohtaja Pentti Partanen korostaa, että kyse on perimmiltään vakavasta asiasta eli pelastustoimen paloturvallisuusvalistuksesta. - Sopimus on tehty Retuperän henkeen pilke silmäkulmassa, mutta juristien hyvässä ohjauksessa, Partanen toteaa ja jatkaa: - Uskomme, että tällaisellekin valistustyölle on tarvetta.

Partanen muistuttaa myös, miten tärkeitä viralliset sopimuspalokunnat ovat koko pelastustoimelle sekä valmius- että kustannusmielessä. Erityisesti suurten taajamien ulkopuolella pelastustoimen toiminta rakentuu vapaaehtoisten palokuntien ja sivutoimisten palokuntalaisten varaan.

Vapaaehtoiset palokunnat ovat kautta aikojen olleet myös tärkeitä kulttuurivaikuttajia. Palokuntajuhlat ovat monilla paikkakunnilla kesän merkkitapahtumia ja palokunnanjuhla ja paraati eivät ole mitään ilman torvisoittoa.

Lisätietoja: pelastusylijohtaja Pentti Partanen, (09) 160 42960, lainsäädäntöneuvos Mika Kättö, (09) 160 42975, Retuperän WBK:n letkumestari Leevi Letkutsalo, 050 5252191