Hyppää sisältöön
Media

Sisäasiainministeriö tekee tutkintapyynnön PAFin toiminnasta

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 14.12.2005 10.37
Tiedote -

Sisäasianministeri Kari Rajamäki on päättänyt, että sisäasiainministeriö tekee tutkintapyynnön keskusrikospoliisille Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen PAF:in toiminnasta. Sisäasiainministeriön mielestä PAF on jatkanut toimintaa, jonka korkein oikeus on todennut valtakunnan arpajaislain vastaiseksi.

Ahvenanmaan maakunnanhallituksen kanssa on käyty keskusteluja asiaan liittyvistä laillisuuskysymyksistä ja mahdollisuudesta löytää laillinen yhteistyöratkaisu. Tällaista vaihtoehtoa ei kuitenkaan ollut nykyisen lain puitteissa mahdollista löytää.

Sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen on neuvotellut asian ratkaisemiksi aktiivisesti syksynä aikana Ahvenmaan maakunnanhallituksen kansliapäällikkö Elisabeth Nauclérin ja talousjohtaja Dan E. Eriksson kanssa.

Neuvotteluiden aikana kuultiin myös Veikkauksen, Raha-automaattiyhdistyksen, Fintoton ja PAF:in edustajia.

Korkein oikeus antoi 24.2.2005 päätöksen, jolla tuomittiin PAF:n johtohenkilöt arpajaisrikoksesta sakkorangaistuksiin. Tuomion perusteluna oli, että PAF oli ryhtynyt kesällä 2000 aktiivisesti kaupittelemaan Internetin välityksellä pelejään niin, että niiden pelaamiseen voi osallistua myös mannersuomesta käsin.

Lisätietoja: kansliapäällikkö Ritva Viljanen, (09) 160 42803 ja hallitusneuvos Jouni Laiho, (09) 160 42849