Skip to content
Media

Sisäministeri Risikko Brysseliin oikeus- ja sisäasioiden neuvostoon 7.12.

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 5.12.2017 13.03
Tiedote 129/2017

Sisäministeri Paula Risikko osallistuu 7.12. järjestettävään oikeus- ja sisäasioiden neuvostoon Brysselissä. Kokouksen aiheina ovat muun muassa terrorismin torjunta, EU-tason yhteisten tietojärjestelmien yhteentoimivuus ja yhteisen turvapaikkajärjestelmän uudistus.

Terrorismin torjunnan osalta sisäministerit keskustelevat muun muassa komission korkean tason väkivaltaista radikalisoitumista käsittelevän asiantuntijaryhmän väliraportista, jossa kuvataan EU-tason prioriteetit väkivaltaisen radikalisoitumisen torjunnassa. Työn tavoitteena on, että EU kykenee jatkossa tukemaan väkivaltaisen radikalisoitumisen torjunnasta vastuussa olevia jäsenmaita entistä paremmin koordinoidulla toiminnalla.

– EU antaa arvokasta tukea jäsenvaltiolle radikalisoitumisen torjunnassa, ja esitetyt EU-prioriteetit ovat perusteltuja. On tärkeää, että ne myös joustavat ja niitä voidaan muokata sitä mukaa kuin ilmiö kehittyy. Radikalisoitumisen torjunnassa kaikki jäsenvaltiot ovat samassa veneessä, Risikko korostaa.

EU:n sisäministerit keskustelevat lisäksi Schengen-alueen vahvistamisesta ja ns. data retention -sääntelystä, joka koskee viranomaistarkoituksessa säilytettäviä sähköisen viestinnän välitystietoja.

OSA-neuvoston ja sitä edeltävän sisäministereiden terrorismintorjuntaa koskevan neuvottelun ajankohdasta johtuen ministeri Risikko ei osallistu tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle.

Lisätietoja

ylijohtaja Laura Yli-Vakkuri, p. 040 720 2216, [email protected]