Inessa Rif on saanut tehdä monipuolisesti opintoihinsa liittyviä töitä

sihteeriharjoittelijana tietohallintoyksikössä keväällä ja kesällä 2021

Inessa Rif.

Mitä opiskelet ja miten päädyit töihin meille?

Opiskelen IT-tradenomiksi Laurea-ammattikorkeakoulussa.

Harjoittelupaikka sisäministeriössä kuulosti mielenkiintoiselta ja itselläni oli hieman aiempaa työkokemusta samantapaisista työtehtävistä eri sektorilta, joten päätin hakea.

Ovatko työtehtävät vastanneet odotuksiasi?

Kyllä, olen saanut tehdä monipuolisesti opintoihini liittyviä töitä. Olen ollut sihteerinä erilaisissa työryhmissä ja käyttänyt monenlaisia järjestelmiä ja työkaluja esim. Webropolia kyselyjen tekemiseen ja erilaisia etätyöskentelyyn liittyviä ohjelmia, kuten Teams, Skype, Etuve ja Webex.

Työnkuvaan on kuulunut lisäksi muun muassa Sharepoint-työtilojen ylläpitoa, intranetin päivittämistä ja asianhallintajärjestelmien käyttöä. Olen myös ollut mukana järjestämässä Teamsiin liittyviä virtuaalisia aamukahveja ministeriöläisille sekä työhyvinvointipäivää omalle yksikölle.

Mikä on ollut parasta harjoittelussasi?

Parasta on ollut monipuolisuus. Olen päässyt näkemään ja kokemaan millaista ministeriössä työskentely on, työyhteisöni on mukava ja porukka huumorintajuista. Olen myös ihan konkreettisesti huomannut, että sisäministeriön arvot ovat vahvasti läsnä kaikessa tekemisessä. Täällä myös todellakin panostetaan osaamisen kehittämiseen ja tarjotaan erilaisia koulutuksia henkilökunnalle.

Miten korona on vaikuttanut sinun työntekoon?

Minulla oli harjoittelun alussa perehdytys toimistolla, sen jälkeen olen ollut valtaosan ajasta etänä. Se ei ole ollut minulle niin vaikeaa, koska opintojeni kautta olen tottunut tekemään paljon itsekseni töitä tietokoneella. Etätyöstä huolimatta harjoittelu on ollut todella positiivinen kokemus.

Onko joku asia yllättänyt sisäministeriössä?

Käytössä olevien lyhenteiden määrä, niitä on todella paljon! Onneksi uuden työntekijän avuksi meidän intranetistä löytyy lista yleisimmin käytetyistä lyhenteistä, se on ainakin auttanut minua todella paljon.

16.6.2021