Harjoittelijaksi sisäministeriöön

Rekrytoimme vuosittain useita yliopistoharjoittelijoita ja ammattikorkeakouluharjoittelijoita monipuolisiin tehtäviin. Harjoittelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua valtiohallintoon jo opiskeluaikana ja voi avata uramahdollisuuksia valtiolla.

Ammattikorkeakouluharjoittelu kestää kuusi kuukautta ja yliopistoharjoittelu kolme kuukautta. Harjoittelun edellytyksenä on, että valittava henkilö on tutkinto-opiskelija eikä vielä valmistunut. 
Harjoittelijoillemme kuuluu samoja etuuksia kuin muille ministeriön työntekijöille, esimerkiksi kattava työterveyshuolto sekä liikunta- ja kulttuurietu. 

Vuonna 2023 yliopistoharjoittelijoiden palkkaus valtioneuvostossa on 1501,00 euroa kuukaudessa ja ammattikorkeakouluharjoittelijoiden palkkaus 1400,00 euroa kuukaudessa. Yliopistoharjoittelijoilla toivotaan olevan käytössään harjoittelutuki, mutta se ei ole välttämätön.

Näin haet harjoitteluun

Harjoittelupaikkamme tulevat useimmiten hakuun alkuvuoden ja kevään aikana. Harjoittelun aloitusaika vaihtelee.

Haemme harjoittelijoita keskitetysti avoimien hakujen kautta:

 • ammattikorkeakoulujen harjoittelupaikat julkaistaan Jobteaser-portaaleissa (Haaga-Helia, Metropolia, Laurea ja Arcada)
 • yliopistoharjoittelijoiden hakuilmoitukset julkaistaan Aarresaaressa (Jobteaser ja Valojobs). 

Ilmoitamme avoimista harjoittelupaikoistamme myös sisäministeriön LinkedInissä.

Sisäministeriössä haetaan myös harjoitteluun esitettävän henkilön suostumuksella turvallisuusselvitys. 

Harjoittelun palkallisuus

Harjoittelut sisäministeriössä ovat aina palkallisia. Vuonna 2024 yliopistoharjoittelijan palkka on 1600 euroa kuukaudessa (1.3.2024 alkaen 1632€) ja AMK-harjoittelijan palkka 1500 euroa kuukaudessa (1.3.2024 alkaen 1530€). Harjoittelut ovat pääsääntöisesti kokopäiväisiä.  Yliopiston myöntämä harjoittelutuki ei ole edellytys harjoittelulle.

Tutustu harjoittelijoihimme

 • Sonja Takalo »

  ''Olen päässyt työskentelemään monien mielenkiintoisten ja yhteiskunnallisesti merkittävien tehtävien parissa.''

 • Elisa Tyni »

  "Olen viihtynyt todella hyvin harjoittelijana ministeriössä ja voisin hyvin kuvitella tekeväni työtä valtiolla myös tulevaisuudessa."

 • Katja Sundqvist »

  ”Olen oppinut valtavasti ja erityisen mieleenpainuvaa on ollut toisten harjoittelijoiden rekrytointiprosessiin osallistuminen.”

 • Sharon Michelsson »

  "Parasta harjoittelussani on ollut uusien asioiden oppiminen. Työnteko on ollut kivaa ja monipuolista."

 • Inessa Rif »

  "Olen konkreettisesti huomannut, että sisäministeriön arvot ovat vahvasti mukana kaikessa tekemisessä."

 • Petra Tikka »

  "Yksi parhaimmista asioista on ollut se, että kun olen kertonut, mikä minua kiinnostaa, olen itse saanut vaikuttaa toimenkuvaani."