Sharon Michelssonille etätyö on luonteva tapa tehdä töitä

harjoittelijana maahanmuutto-osastolla kevään ja kesän 2021

Sharon Michelsson.

Mitä opiskelet ja miten päädyit töihin meille?

Opiskelen Haaga Helian ammattikorkeakoulussa tradenomiksi. Löysin ilmoituksen harjoittelupaikasta kouluni kautta ja päätin hakea kyseiseen paikkaan, sillä se soveltui hyvin opintojeni kanssa. Harjoittelu on pakollinen osa opintojani ja se kestää 6kk. Tavoitteenani on valmistua syksyllä.

Ovatko työtehtävät vastanneet odotuksiasi?

Kyllä, kokemus on ollut ainutlaatuinen. Toimenkuvaani on kuulunut erilaisia avustavia tehtäviä kuten esimerkiksi kokousten järjestäminen, pöytäkirjojen tekeminen, asiakirjanhallinta ja avustaminen PowerPoint-esitysten ja Excel-taulukoiden tekemisessä esimerkiksi muotoilemalla Word-tekstiä esitysmuotoon. Vastuullani on myös ollut virkapostin seuraaminen ja ilmoittautumisten kerääminen esimerkiksi webinaarien osalta. Olen voinut hyödyntää luovuuttani yllättävän paljon ja muun muassa osaston virkistyspäiväksi sain tehtäväkseni listata erilaisia yhteisöllisiä aktiviteettejä, joita voisi toteuttaa etänä.

Mikä on ollut parasta harjoittelussasi?

Parasta on ollut uusien asioiden oppiminen, työnteko on ollut kivaa ja monipuolista. Olen päässyt osallistumaan mielenkiintoisiin webinaareihin, tapahtumiin ja koulutuksiin (esim. LinkedIn-koulutus). Tykkään itse työskennellä paljon tietokoneen äärellä. Olen voinut vaikuttaa myös jonkin verran työtehtäviini kiinnostusteni perusteella esimerkiksi tuo pöytäkirjan tekeminen oli kivaa harjoittelua.

Miten korona on vaikuttanut sinun työntekoon?

Harjoittelun alussa oli pari etäpäivää, jolloin minut perehdytettiin töihin, muuten olen työskennellyt kotoa käsin. Etätyö on ollut minulle luontevaa, koska olen jo opinnoissa ja koulussa tottunut työskentelemään etänä. Minut on otettu hyvin mukaan maahanmuutto-osaston työyhteisöön ja tämä on onnistunut hyvin myös etänä. Saan tarvittaessa paljon tukea työtehtäviini, eikä ole kertaakaan tuntunut yksinäiseltä.

Minkälaisesta työstä haaveilet tulevaisuudessa?

Minulle mieluisa työ olisi jotain myyntiin tai markkinointiin liittyvää, mutta voisin myös kuvitella työskenteleväni valtiolla tulevaisuudessa. Edellisissä työtehtävissäni perehdytys on ollut lyhyt, mutta tässä harjoittelussa se on ollut erittäin kattava ja perehdytyksen etenemistä myös seurataan. Olen myös huomannut, kuinka paljon erilaisia koulutusmahdollisuuksia ja webinaareja on tarjolla jatkuvasti. Toivoisin, että tulevassa työpaikassani olisi myös samankaltaista. Mielestäni on myös ollut mahtavaa, kuinka joustavasti korona-aikana on voinut tehdä töitä. Itse tykkään käydä toimistolla, mutta on myös hienoa, että voi tehdä kotona töitä. 

17.9.2021