Seminaarit ja tapahtumat

Keskustelutilaisuus pelastustoimen laitteista annetun lain uudistamisesta

KäsisammutinTervetuloa sisäministeriön järjestämään toiseen keskustelutilaisuuteen, joka on jatkoa 10.4.2019 pidetylle keskustelutilaisuudelle. Tilaisuudessa on tarkoitus kertoa pelastustoimen laitteista annetun lain valmistelutilanteesta. Tilaisuudessa keskitytään käsisammuttimien tarkastamisen ja huoltamisen sääntelyyn. Tilaisuus on tarkoitettu alan toimijoille.

Aika: 16.5.2019 klo 9.00-11.15
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, 1. krs, iso sali

Keskustelutilaisuuden ohjelma
Ilmoittaudu viimeistään pe 10.5.

Aikaisemmat seminaarit

Turvallisuus 2.0 - valtakunnallinen turvallisuusseminaari 23.-24.1.2019

Valtakunnallinen turvallisuusseminaari Turvallisuus 2.0 järjestettiin 23.– 24.1.2019 Kuopiossa. Seminaarin toteutti sisäministeriö yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa.

Vuonna 2019 seminaarin teemana olivat tietopohja, kokeilut ja mittaaminen, uusi turvallisuustieto ja ennakointi, digitaalinen verkostotyö sekä turvallisuussuunnittelu ja varautuminen.

Seminaarin ohjelma

Pelastustoimen ajankohtaispäivät 22.-23.11.2018

Seminaari järjestetään Tampereella Tampere-talossa. Teemana ovat tänä vuonna yhteinäinen pelastustoimi, kansainvälisyys ja viestintä.

Ajankohtaispäivien ohjelma

Seminaarin aineistot

VIII Kansallinen turvallisuustutkimuksen seminaari 5.11.2018

Seminaari järjestettiin Helsingissä Marina Congress Centerissä 5.11.2018.

Seminaarin järjesti turvallisuustutkimuksen yhteistyöryhmä. Vuoden 2018 seminaarissa järjestelyvastuussa oli sisäministeriö yhteistyössä ulkoministeriön ja puolustusministeriön kanssa.

Tutustu seminaarin ohjelmaan

Lisätietoja: Hanna-Minna Sihvonen, erityisasiantuntija, hanna-miina[email protected]

Hyvä elämä - turvallinen arki 24.–25.1.2018

Valtakunnallinen turvallisuusseminaari Hyvä elämä - Turvallinen arki järjestettiin 24.–25.1.2018 Järvenpäässä. Seminaarin toteuttivat sisäministeriö yhteistyössä Järvenpään kaupungin kanssa.

Seminaarin teema oli sisäisen turvallisuuden strategian toimeenpano eli sen suunnittelu, miten yhdessä lähdemme parantamaan sisäistä turvallisuutta niin, että Suomi on maailman turvallisin maa.

Seminaariaineistot ja uutinen seminaarista

Muuttuva Suomi - turvallisempi Suomi 25-26.1.2017

Valtakunnallinen turvallisuusseminaari Muuttuva Suomi - Turvallisempi Suomi järjestettiin 25.–26.1.2017 Turussa. Seminaarin järjesti sisäministeriö yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Seminaariin osallistui kaikkiaan noin 200 turvallisuus- ja siihen liittyvään hyvinvointityöhön osallistuvaa viranomaista sekä järjestöjen ja elinkeinoelämän edustajia.

Seminaariaineistot ja uutinen seminaarista

Sisäisen turvallisuuden strategian alueelliset työpajat

Sisäministeriö ja aluehallintovirastot järjestivät syksyllä 2016 sisäisen turvallisuuden strategian valmistelun työpajoja, joissa alueellisia sidosryhmiä kuullaan osana sisäisen turvallisuuden strategian ja toimenpideohjelman valmistelua. Alueellisten työpajojen aiheena ovat suomalaisen yhteiskunnan turvallisuusuhat ja niihin vastaaminen.

Työpajojen aineistot