Seminaarit ja tapahtumat
Pelastustoimi sillanrakentajana - Pelastustoimen ajankohtaispäivät 2022
9.-10.11.2022, Naantali
Ajankohtaispäivillä pohditaan yhteistyötä monista eri näkökulmista sekä pelastustoimen siirtymistä uusille hyvinvointialueille. Lisäksi tilaisuudessa jaetaan Palosuojelurahaston innovaatiopalkinto.
Seminaarin pääpuhujana toimii työelämäprofessori Valtteri Vuorisalo Tampereen yliopistosta. Hän puhuu siitä, kuinka yhteistyöllä saadaan aikaiseksi vaikuttavuutta.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen
Turvallisuus vedenjakajalla? - Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma 2022
19.-20.5.2022, Porvoon Taidetehdas
Seminaarin teemana on luottamusyhteiskunta ja turvallisuus. Asiantuntijapuheenvuoroissa, paneeleissa ja keskustelutilaisuuksissa pohditaan sitä, miten muuttuva turvallisuus vaikuttaa ihmisiin ja yhteisöihin, vakavien ja laajojen häiriöiden uhkaan ja niihin varautumiseen, sekä sitä, miten pystymme toimimaan niin, että elämme jatkossakin maailman turvallisimmassa maassa.
Tapahtuman toteuttaa sisäministeriö yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa.
Ilmoittautuminen 6.5.2022 mennessä.
Lisätietoja Turvallisuus vedenjakajalla? -turvallisuustapahtumasta
Yhdenmukaisuutta pelastustoimeen - Suorituskykyhankkeen ja alueellisten kehittämishankkeiden loppuwebinaari
Heikentyneestä koronatilanteesta johtuen Pelastustoimen ja siviilivalmiuden suorituskyky ja suunnitteluperusteet -hankkeen sekä pelastustoimen alueellisten tutkimus- ja kehittämishankkeiden loppuseminaari järjestettiin etäyhteydellä joulukuussa 2021.
Lisätietoa loppuwebinaarista: esitysmateriaalit ja tallenteet tilaisuudesta
Pelastustoimen ajankohtaispäivät 17.-18.11.2021
Ajankohtaispäivien teemana on tänä vuonna tulevaisuuden pelastustoimi. Tapahtumassa käsitellään muun muassa pelastustoimen uudistusta ja tulevaisuutta eri näkökulmista, viranomaisyhteistyötä sekä pelastustoimen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä. Päivillä esitellään myös suorituskykyhankkeen tuloksia ja jaetaan Palosuojelurahaston innovaatiopalkinto.
Seminaarin pääpuhujana toimii yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukka, joka puhuu työntekijäymmärryksen merkityksestä työyhteisökulttuurin rakentamisessa.
Lisätietoa pelastustoimen ajankohtaispäivistä
Suorituskykyhankkeen webinaarit jatkuvat syksyllä 2021
Pelastustoimen ja siviilivalmiuden suorituskyky ja suunnitteluperusteet -hankkeesta keskusteltiin keväällä webinaareissa. Webinaarisarja jatkuu syksyllä. Tulevien webinaarien ajankohdat, ilmoittautumisohjeet ja menneiden webinaarien tallenteet ovat hankkeen verkkosivuilla.
Suorituskykyhankkeen webinaarit 2021
Aikaisemmat tapahtumat
Mitä tapahtuu pelastustoimen uudistushankkeissa? -webinaari
Webinaari järjestettiin keskiviikkona 22.9.2021 kello 12-15 ja torstaina 23.9.2021 kello 9-12! Kaksiosainen webinaari käsitteli pelastustoimen alueellisia kehittämishankkeita.
Mitä tapahtuu pelastustoimen uudistushankkeissa? -webinaarin ohjelma
Ihmisen näköinen turvallisuus - kun "samaa kaikille" ei enää riitä 29.9.
Webinaari pureutui arjen turvallisuuden kysymyksiin ja kehittämiskohteisiin. Yksi keväällä hyväksytyn sisäisen turvallisuuden selonteon johtopäätöksistä oli, että erityisesti arjen turvallisuus on hyvin erilainen eri ihmisille. Ikä, sukupuoli, alkuperä, asuinpaikka, äidinkieli, sosioekonominen asema ja muut ominaisuutemme vaikuttavat voimakkaasti siihen, millainen turvallisuutemme ja turvallisuuden tunteemme on. Näin ollen turvallisuuden parantaminen ei onnistu tehokkaasti tarjoamalla "samaa kaikille".
Ihmisen näköinen turvallisuus - kun "samaa kaikille" ei enää riitä -webinaarin ohjelma
Arjen turvallisuus kuuluu kaikille -webinaari 3.6.
Valtioneuvoston selonteko sisäisestä turvallisuudesta annetaan eduskunnalle toukokuussa. Miltä Suomen sisäinen turvallisuus näyttää tänään ja siirtyessämme kohti 2030-lukua? Webinaarissa avataan sisäisen turvallisuuden selonteon sisältöä ja tavoitetta.
Arjen turvallisuus kuuluu kaikille -webinaarin ohjelma
Pelastuslain uudistamisen esiselvityshankkeen webinaari 13.4.2021
Sisäministeriön pelastusosasto järjesti webinaarin, jossa käytiin läpi pelastuslain esiselvityshankkeen työryhmien arviointimuistioiden keskeiset teemat. Webinaarissa kuultiin myös kaksi kommenttipuheenvuoroa hankkeen seurantaryhmän jäseniltä.
Pelastuslain uudistamisen esiselvityshankkeen webinaarin ohjelma
Pelastustoimen ajankohtaispäivät 22.1.2021
Ajankohtaispäivät pidettiin webinaarin muodossa. Webinaarin avasi sisäministeri Maria Ohisalon videotervehdys. Webinaarissa kuultiin katsaus pelastustoimen ajankohtaisista asioista ja keskusteltiin pelastustoimen uudistuksesta. Lisäksi webinaarissa pohdittiin, mitä korona on opettanut meille sekä miten varautumista ja valmiussuunnittelua pitäisi kehittää koronan jälkeen
Suorituskykyhankkeen webinaarit 2020
Pelastustoimen ja siviilivalmiuden suorituskyky ja suunnitteluperusteet -hankkeita käsiteltiin loppuvuonna 2020 webinaareissa. Webinaareissa keskusteltiin, mistä hankkeessa on kyse ja missä hankkeen työpaketeissa mennään.
Katso suorituskykyhankkeen webinaaritallenteet
Valtakunnallinen turvallisuusseminaari 23.–24.1.2020
Sisäministeriö järjesti Hämeen Liiton sekä Hämeenlinnan ja Riihimäen kaupunkien kanssa 15. valtakunnallisen turvallisuusseminaarin Hämeenlinnassa 23.-24.1.2020. Seminaarin teemana olivat eri väestöryhmien turvallisuuden tunteeseen liittyvät asiat sekä turvallisuuden innovaatiot, uusi tieto turvallisuudesta sekä käytännöt ja työkalut turvallisuuden edistämiseksi paikallis- ja aluetasolla.
Lisätietoa 23.-24.1.2020 järjestetystä seminaarista
Pelastustoimen ajankohtaispäivät 21.–22.11.2019
Pelastustoimen ajankohtaispäivät järjestettiin Joensuussa. Vuoden 2019 teemoina olivat tulevaisuus, onnettomuuksien ehkäisy ja varautuminen.
Ajankohtaispäivien 21.-22.11.2019 ohjelma
Turvallisuus 2.0 - valtakunnallinen turvallisuusseminaari 23.–24.1.2019
Valtakunnallinen turvallisuusseminaari Turvallisuus 2.0 järjestettiin 23.– 24.1.2019 Kuopiossa. Seminaarin toteutti sisäministeriö yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa.
Vuonna 2019 seminaarin teemana olivat tietopohja, kokeilut ja mittaaminen, uusi turvallisuustieto ja ennakointi, digitaalinen verkostotyö sekä turvallisuussuunnittelu ja varautuminen.
Lisätietoa Turvallisuus 2.0 -seminaarista