Tapahtumat ja seminaarit

Pelastustoimen ajankohtaispäivät 2024

Ajankohtaispäivät järjestetään 27.-28.8.2024 Helsingissä. Varaa aika jo nyt kalenteriisi, lisätietoa tulossa myöhemmin.

Aikaisemmat tapahtumat

Pelastustoimen ajankohtaispäivät

7.-8.11.2023 Seinäjoella
Ajankohtaispäivien teemana oli Onnistumisia ja kasvukipuja – vuosi hyvinvointialueuudistusta. Tilaisuudessa pohdittiin mennyttä, tarkasteltiin pelastustoimen nykytilaa ja luodattiin tulevaisuutta. 

Lue lisää tilaisuudesta

Mitä alueelliset erot tarkoittavat sisäiselle turvallisuudelle?

to 26.10. klo 9.00-16.00

Ilmiöpäivän aikana kuultiin asiantuntijapuheenvuoroja sekä keskusteltiin muiden sisäisen turvallisuuden toimijoiden kanssa tilaisuuden teemasta. Tilaisuudesta tehtiin tallenne.

Lue lisää tilaisuudesta

Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma: Tiedosta ja teknologiasta avaimia turvalliseen tulevaisuuteen

25.-26.5.2023, Seinäjoki

Valtakunnallisen turvallisuustapahtuman teemana on tänä vuonna tutkimustieto ja teknologia. Tapahtuman aikana järjestetään Rauhalassa ropisee -turvallisuussimulaatio. 

Tapahtuman yhteydessä järjestetään turvallisuus-, tiede- ja teknologiamessut. Messuilla saat tietopaketin erilaisista turvallisuuden tuotteista, hyvistä käytännöistä, tutkimusprojekteista sekä erilaista sisäisen turvallisuuden hankkeista. 

Lue lisää 

Pelastustoimi sillanrakentajana - Pelastustoimen ajankohtaispäivät 2022

9.-10.11.2022, Naantali

Ajankohtaispäivillä pohditaan yhteistyötä monista eri näkökulmista sekä pelastustoimen siirtymistä uusille hyvinvointialueille. Lisäksi tilaisuudessa jaetaan Palosuojelurahaston innovaatiopalkinto. 

Seminaarin pääpuhujana toimii työelämäprofessori Valtteri Vuorisalo Tampereen yliopistosta. Hän puhuu siitä, kuinka yhteistyöllä saadaan aikaiseksi vaikuttavuutta.

Lisätietoja 

Turvallisuus vedenjakajalla? - Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma 2022 

19.-20.5.2022, Porvoon Taidetehdas

Seminaarin teemana on luottamusyhteiskunta ja turvallisuus. Asiantuntijapuheenvuoroissa, paneeleissa ja keskustelutilaisuuksissa pohditaan sitä, miten muuttuva turvallisuus vaikuttaa ihmisiin ja yhteisöihin, vakavien ja laajojen häiriöiden uhkaan ja niihin varautumiseen, sekä sitä, miten pystymme toimimaan niin, että elämme jatkossakin maailman turvallisimmassa maassa.

Tapahtuman toteuttaa sisäministeriö yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa.
Ilmoittautuminen 6.5.2022 mennessä.

Lisätietoja Turvallisuus vedenjakajalla? -turvallisuustapahtumasta

Yhdenmukaisuutta pelastustoimeen - Suorituskykyhankkeen ja alueellisten kehittämishankkeiden loppuwebinaari

Heikentyneestä koronatilanteesta johtuen Pelastustoimen ja siviilivalmiuden suorituskyky ja suunnitteluperusteet -hankkeen sekä pelastustoimen alueellisten tutkimus- ja kehittämishankkeiden loppuseminaari järjestettiin etäyhteydellä joulukuussa 2021. 

Lisätietoa loppuwebinaarista: esitysmateriaalit ja tallenteet tilaisuudesta

Pelastustoimen ajankohtaispäivät 17.-18.11.2021

Ajankohtaispäivien teemana on tänä vuonna tulevaisuuden pelastustoimi. Tapahtumassa käsitellään muun muassa pelastustoimen uudistusta ja tulevaisuutta eri näkökulmista, viranomaisyhteistyötä sekä pelastustoimen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä. Päivillä esitellään myös suorituskykyhankkeen tuloksia ja jaetaan Palosuojelurahaston innovaatiopalkinto.

Seminaarin pääpuhujana toimii yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukka, joka puhuu työntekijäymmärryksen merkityksestä työyhteisökulttuurin rakentamisessa.

Lisätietoa pelastustoimen ajankohtaispäivist