Tapahtumat ja seminaarit

Pelastustoimen ajankohtaispäivät 2024

Pelastustoimen ajankohtaispäivät järjestetään 27.-28.8.2024 Helsingissä Lasipalatsin Bio Rexissä (Mannerheimintie 22–24, Helsinki). Seminaaria voi seurata myös etäyhteydellä. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä sisäministeriö ja Helsingin kaupungin pelastuslaitos.

Ajankohtaispäivien teemana on tänä vuonna iskunkestävä pelastustoimi. Tämän vuoden ajankohtaispäivien tarkoituksena on käydä keskusteluja toimialamme ja yhteiskuntamme turvallisuusympäristöstä sekä niistä äärimmäisistä tilanteista, joihin pelastustoimi ja yhteiskunta varautuvat. 

Pelastustoimen ajankohtaispäivien kohderyhmänä on koko pelastustoimi sidosryhmineen. 

Ajankohtaispäivien kutsu | Ajankohtaispäivien alustava ohjelma

Ilmoittaudu tilaisuuteen 9.8.2024 mennessä.

Aikaisemmat tapahtumat

Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma: Turvallisuutta alueellisella yhteistyöllä 

Vuoden 2024 valtakunnallinen turvallisuustapahtuma järjestettiin Rovaniemellä 22.-23.5.2024.
Ohjelma ja lisätietoa tapahtumasta

Mitä informaatiovaikuttaminen tarkoittaa sisäiselle turvallisuudelle?

Ajankohta: ke 10.4.2024 klo 12.00-16.30 
Tapahtuman tallenne: https://youtu.be/Ou1yyA67Jdo?si=q0mSjdwh9uLkF9rm

Ilmiöpäivän aikana kuultiin asiantuntijapuheenvuoroja sekä keskusteltiin sisäisen turvallisuuden toimijoiden kanssa tilaisuuden teemasta. Tilaisuus oli suunnattu laajasti sisäisen turvallisuuden aihealueiden parissa työskenteleville asiantuntijoille. 
Lisätietoja ja ohjelma

Mitä ulkomaalaisstrategialle kuuluu? - ulkosuomalaisstrategian seurantaseminaari

Seminaari järjestettiin 19.3.2024 klo 9-12 Teamsissa. Ulkosuomalaisstrategian seurantaseminaarin aiheena oli sivistyksen teemavuoden 2024 mukaisesti ulkosuomalaiset ja sivistys.

Tilaisuus oli avoin kaikille ulkosuomalaisasioista kiinnostuneille ja se oli suomenkielinen. Seminaarista tehdään tallenne, Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä sisäministeriö ja Suomi-Seura ry.

Seminaarin tallenne | YouTube
Lisätietoa tilaisuudesta

Pelastustoimen ajankohtaispäivät

7.-8.11.2023 Seinäjoella
Ajankohtaispäivien teemana oli Onnistumisia ja kasvukipuja – vuosi hyvinvointialueuudistusta. Tilaisuudessa pohdittiin mennyttä, tarkasteltiin pelastustoimen nykytilaa ja luodattiin tulevaisuutta. 

Lue lisää tilaisuudesta

Mitä alueelliset erot tarkoittavat sisäiselle turvallisuudelle?

to 26.10. klo 9.00-16.00

Ilmiöpäivän aikana kuultiin asiantuntijapuheenvuoroja sekä keskusteltiin muiden sisäisen turvallisuuden toimijoiden kanssa tilaisuuden teemasta.

Aamupäivän tallenne: https://youtu.be/WhisPZosUWE?si=OzZyb9tk98SZSlqD
Iltapäivän tallenne: https://youtu.be/sURUapC2dk4?si=_fU9tW_qHnXmGymt

Lue lisää tilaisuudesta

Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma: Tiedosta ja teknologiasta avaimia turvalliseen tulevaisuuteen

25.-26.5.2023, Seinäjoki

Valtakunnallisen turvallisuustapahtuman teemana on tänä vuonna tutkimustieto ja teknologia. Tapahtuman aikana järjestetään Rauhalassa ropisee -turvallisuussimulaatio. 

Tapahtuman yhteydessä järjestetään turvallisuus-, tiede- ja teknologiamessut. Messuilla saat tietopaketin erilaisista turvallisuuden tuotteista, hyvistä käytännöistä, tutkimusprojekteista sekä erilaista sisäisen turvallisuuden hankkeista. 

Lue lisää 

Pelastustoimi sillanrakentajana - Pelastustoimen ajankohtaispäivät 2022

9.-10.11.2022, Naantali

Ajankohtaispäivillä pohditaan yhteistyötä monista eri näkökulmista sekä pelastustoimen siirtymistä uusille hyvinvointialueille. Lisäksi tilaisuudessa jaetaan Palosuojelurahaston innovaatiopalkinto. 

Seminaarin pääpuhujana toimii työelämäprofessori Valtteri Vuorisalo Tampereen yliopistosta. Hän puhuu siitä, kuinka yhteistyöllä saadaan aikaiseksi vaikuttavuutta.

Lisätietoja 

Turvallisuus vedenjakajalla? - Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma 2022 

19.-20.5.2022, Porvoon Taidetehdas

Seminaarin teemana on luottamusyhteiskunta ja turvallisuus. Asiantuntijapuheenvuoroissa, paneeleissa ja keskustelutilaisuuksissa pohditaan sitä, miten muuttuva turvallisuus vaikuttaa ihmisiin ja yhteisöihin, vakavien ja laajojen häiriöiden uhkaan ja niihin varautumiseen, sekä sitä, miten pystymme toimimaan niin, että elämme jatkossakin maailman turvallisimmassa maassa.

Tapahtuman toteuttaa sisäministeriö yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa.
Ilmoittautuminen 6.5.2022 mennessä.

Lisätietoja Turvallisuus vedenjakajalla? -turvallisuustapahtumasta

Yhdenmukaisuutta pelastustoimeen - Suorituskykyhankkeen ja alueellisten kehittämishankkeiden loppuwebinaari

Heikentyneestä koronatilanteesta johtuen Pelastustoimen ja siviilivalmiuden suorituskyky ja suunnitteluperusteet -hankkeen sekä pelastustoimen alueellisten tutkimus- ja kehittämishankkeiden loppuseminaari järjestettiin etäyhteydellä joulukuussa 2021. 

Lisätietoa loppuwebinaarista: esitysmateriaalit ja tallenteet tilaisuudesta

Pelastustoimen ajankohtaispäivät 17.-18.11.2021

Ajankohtaispäivien teemana on tänä vuonna tulevaisuuden pelastustoimi. Tapahtumassa käsitellään muun muassa pelastustoimen uudistusta ja tulevaisuutta eri näkökulmista, viranomaisyhteistyötä sekä pelastustoimen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä. Päivillä esitellään myös suorituskykyhankkeen tuloksia ja jaetaan Palosuojelurahaston innovaatiopalkinto.

Seminaarin pääpuhujana toimii yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukka, joka puhuu työntekijäymmärryksen merkityksestä työyhteisökulttuurin rakentamisessa.

Lisätietoa pelastustoimen ajankohtaispäivist