Hyppää sisältöön
Media

Valtakunnallinen turvallisuustapahtuma 25.-26.5.2023 Seinäjoki
Tiedosta ja teknologiasta avaimia turvalliseen tulevaisuuteen

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 30.3.2023 12.48
Tiedote

Vuoden 2023 valtakunnallinen turvallisuustapahtuma järjestetään Seinäjoella 25.-26. toukokuuta. Turvallisuustapahtuman teemana on tänä vuonna tutkimustieto ja teknologia.

Miksi valitsimme teemaksi tutkimustiedon ja teknologian?

Globaalin turvallisuusympäristön epävakauden syventyessä myös sisäisen turvallisuuden toimintaympäristön ennakoitavuus on heikentynyt. Uudessa tilanteessa korostuu tarve ymmärtää turvallisuuteen vaikuttavia monimutkaisia ilmiöitä.

Tutkittu tieto auttaa ymmärtämään turvallisuuden kannalta keskeisiä ilmiöitä, niiden merkitystä ja mahdollisia vaikutuksia. Kun informaatioympäristö monimutkaistuu, luotettava ja oikea-aikainen tieto näistä ilmiöistä auttaa tekemään parempia päätöksiä. Tiedon avulla voimme myös suunnata resursseja sinne, missä niistä on eniten hyötyä.

Toimintaympäristön muutoksessa on myös tärkeää uskaltaa kyseenalaistaa vanhoja toimintatapoja ja kehittää rohkeasti uusia. Kun uskallamme kokeilla uutta, voimme usein tehdä työmme nykyistä paremmin, vaikuttavammin ja tehokkaammin. Alati kehittyvän teknologian ja uusien innovatiivisten ratkaisuiden hyödyntäminen on tässä avainroolissa.

Turvallisuus ei synny tyhjiössä. Turvallisuustapahtumassa tavoitteena onkin vaihtaa kokemuksia, tietoa ja osaamista yhdessä viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan sekä tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen kanssa. Turvallisuustapahtuma järjestetään yhteistyössä Seinäjoen kaupungin kanssa. Tule paikalle kuulemaan, mitä tutkitun tiedon, innovatiivisen kehittämisen ja teknologian saralla tällä hetkellä tapahtuu! 

Rauhalassa ropisee -simulaatio tuo osallistujat yhteisen pulman äärelle

Tapahtuman aikana järjestetään Rauhalassa ropisee -turvallisuussimulaatio. Se on pelillistetty todellisuuttaa jäljittelevä ryhmätehtävä, jossa ratkotaan kuvitteellisen Rauhalan kunnan paikallista kriisiä. Simulaatioon voi osallistua matalalla kynnyksellä, ja jokainen ryhmä määrittää itse, kuinka aktiivisesti osallistuu tehtävän ratkaisemiseen. 

Turvallisuus-, tiede- ja teknologiamessut

Tapahtuman yhteydessä järjestetään turvallisuus-, tiede- ja teknologiamessut. Messuilla saat tietopaketin erilaisista turvallisuuden tuotteista, hyvistä käytännöistä, tutkimusprojekteista sekä erilaista sisäisen turvallisuuden hankkeista.

Haluaisiko organisaationne/hankkeenne tulla esittelemään toimintaansa turvallisuusmessuille

Varaa maksuton messupaikka 7.5. mennessä:

Lisätietoja messuista: https://sisainenturvallisuus.fi/turvallisuusmessut1 

Ilmoittaudu turvallisuustapahtumaan 7.5. mennessä

Ilmoittaudu valtakunnalliseen turvallisuustapahtumaan 7.5. mennessä. Tilaisuus on maksuton. 

Tavataan toukokuussa sisäisen turvallisuuden ykköstapahtumassa Seinäjoella!