Ministeri Mikkonen ja kansliapäällikkö Pimiä Yhdysvaltoihin

30.1.2023 11.12
SM
Suomen ja USAn lippu.
Sisäministeri Krista Mikkonen ja kansliapäällikkö Kirsi Pimiä vierailevat Yhdysvalloissa 29.1.-3.2. Vierailun tavoitteena on syventää kahdenvälisiä suhteita sisäministeriön hallinnonalan yhdysvaltalaisten vastinparien ja keskeisten sidosryhmien kanssa. Tarkoituksena on myös kartoittaa Yhdysvaltojen viimeaikaisia kehityssuuntia sisäisen ja kansallisen turvallisuuden sekä maahanmuuton sektoreilla.

Työryhmä arvioimaan yksityisen turvallisuusalan ohjausta, valvontaa ja koulutusta

27.1.2023 14.53
SM
Sisäministeriö on asettanut työryhmän, joka arvioi yksityisen turvallisuusalan ohjausta, valvontaa ja koulutusta. Työryhmän tehtävänä on tehdä ehdotukset siitä, miten alan toimintaa voidaan kehittää.

Kauko Aaltomaa aloittanut EU:n siviilikriisinhallintaoperaation päällikkönä Somaliassa

26.1.2023 9.59
SM UM
© kuva: EUCAP Somalia
Sisäministeriön poliisiosaston virkavapaalla oleva ylijohtaja Kauko Aaltomaa aloitti 9.1. siviilikriisinhallintaoperaation päällikkönä Somaliassa. EUCAP Somalia on EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan operaatio, jonka tehtävänä on muun muassa edistää Somalian meriturvallisuutta ja tukea maan poliisitoimen ja oikeushallinnon rakentamista.

Sisäministerit keskustelevat järjestäytyneestä rikollisuudesta sekä palautusyhteistyöstä kolmansien maiden kanssa

25.1.2023 15.40
SM
EU-maiden sisäministerit kokoontuvat Tukholmaan 26.1. epäviralliseen oikeus- ja sisäasioiden neuvostoon. Suomea kokouksessa edustaa sisäministeri Krista Mikkonen. Sisäministerit keskustelevat järjestäytyneen rikollisuuden torjunnasta ja erityisesti lainvalvonta- ja oikeusviranomaisten oikeudesta saada käyttöönsä digitaalisia tietoja ja todistusaineistoa.

Tutustu myös