Ministeri Mikkonen osallistuu CBRN-uhkia koskevaan epäviralliseen ministerikokoukseen Brysselissä

30.5.2023 9.19
SM
Sisäministeri Krista Mikkonen osallistuu 30.5. Brysselissä EU-maiden siviilivalmiudesta vastaavien ministereiden epäviralliseen kokoukseen, jossa aiheena ovat CBRN-uhat (kemialliset, biologiset, säteily- ja ydinuhat).

Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta pitää väestönsuojelua tarpeellisena turvallisuustoimena

29.5.2023 13.00
Pelastusopisto SM
Väestönsuojan varustelaatikko.
Suomalaisten pelastusasenteet 2023 -raportin mukaan suomalaisten asenteet pelastustoimea kohtaan ovat pysyneet positiivisina. Maailman tapahtumat, esimerkiksi Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, näkyvät selvästi siinä, miten todennäköisinä suomalaiset pitävät erilaisten riskien mahdollista toteutumista. Samoin suomalaiset kokevat esimerkiksi väestönsuojelun aiempaa tarpeellisemmaksi.

Koulutus ja tietoisuuden lisääminen edistävät ihmiskaupan ilmituloa ja tunnistamista

23.5.2023 10.01
SM
Sisäministeriön tilaama selvitys tarkasteli ihmiskaupan uhrien harkinta-aikoja, joiden aikana uhrit voivat päättää yhteistyöstä viranomaisten kanssa ihmiskaupasta epäiltyjen kiinni saamiseksi. Lisäksi selvitettiin, miten epäilyä seksuaalipalveluiden myynnistä sovellettiin perusteena käännyttämiselle. Selvitystarve perustuu vuonna 2021 julkaistuun ihmiskaupan vastaiseen toimintaohjelmaan ja sen toimeenpanoon.

Hanke tehostaa voittoa tavoittelemattomien toimijoiden kykyä torjua ja tunnistaa rahanpesun ja terrorismin rahoituksen riskejä

17.5.2023 12.38
SM
Sisäministeriön käynnistämässä hankkeessa kehitetään rahanpesun ja terrorismin rahoituksen valvontaa, riskien tunnistamista ja ennaltaehkäisyä. Kohderyhmänä ovat voittoa tavoittelemattomat toimijat, kuten yhdistykset, säätiöt ja liitot.

Tutustu myös