Sisäministeri Mikkonen ja Saksan sisäministeri Nancy Faeser tapaavat Helsingissä

10.8.2022 14.07
SM
Sisäministeri Krista Mikkonen tapaa Saksan sisäministeri Nancy Faeserin Helsingissä keskiviikkona 10.8. Ministerit keskustelevat muun muassa Ukrainan sodasta ja sen vaikutuksesta sisäiseen turvallisuuteen. Asialistalla ovat esimerkiksi sodan aiheuttamat kyber- ja hybridiuhat ja ukrainalaisten pakolaisten tilanne.

Esitys Maahanmuuttoviraston automaattiseen päätöksentekoon liittyvästä oikaisumahdollisuudesta lausunnoille

5.8.2022 15.37
SM
Sisäministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle luonnoksen maahanmuuton erityislainsäädännön muutoksista, joiden tarkoitus on mahdollistaa automaattinen päätöksenteko Maahanmuuttoviraston toiminnassa. Näin yksinkertaisemmat asiat voitaisiin ratkaista mahdollisimman tehokkaasti.

Sisäministeriö esittää lisärahoitusta pelastajien koulutukseen ja poliisitoiminnan vakauttamiseen

5.8.2022 10.21
SM
Sisäministeriö esittää hallinnonalalleen määrärahaa vuoden 2023 talousarvioon yhteensä noin 2,453 miljardia euroa, mikä on 862 miljoonaa euroa enemmän kuin vuoden 2022 varsinaisessa talousarviossa. Lisäyksen taustalla ovat Venäjän hyökkäyssodan takia kevään kehyspäätöksessä tehdyt lisäykset sisäiseen turvallisuuteen ja varautumiseen.

Suomi lähettää kansainvälisen pelastustoiminnan asiantuntija-apua Kreikan metsäpalojen torjuntaan

29.7.2022 11.05
SM
Suomi lähettää sisäministeriön päätöksellä Kreikkaan 50 pelastustyöntekijää auttamaan maastopalojen hallinnassa. Pelastusopisto toimii lähetettävien pelastustyöntekijöiden työnantajana.