Ensimmäinen kansallinen säteilymittausstrategia on valmistunut

30.6.2022 15.45
SM
Strategian tavoitteena on, että Suomi on varautunut erilaisten säteilyvaaratilanteiden hallintaan ja parantaa säteilymittausvalmiuttaan yhteiskunnan toimivuuden sekä sen elintärkeiden toimintojen turvaamiseksi.

Rajamenettely voitaisiin ottaa käyttöön Suomen rajalla laajamittaisen maahantulon ja muuttoliikkeen välineellistämisen tilanteissa

22.6.2022 11.11
SM
Jatkossa rajamenettely voitaisiin ottaa käyttöön valtioneuvoston päätöksellä, jos Suomeen saapuisi poikkeuksellisen paljon maahantulijoita lyhyessä ajassa tai jos Suomeen kohdistuisi muuttoliikettä hyväksikäyttävää hybridivaikuttamista. Hallitus antoi eduskunnalle esityksen ulkomaalaislain muuttamisesta 22.6. Esityksellä on tarkoitus parantaa mahdollisuuksia hallita Suomen alueelle jo suuntautunutta maahantuloa. Lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian.

Ulkorajaliikenteessä ei ole koronarajoituksia 1.7. alkaen

20.6.2022 15.31
SM
Koronapandemiaan liittyvät maahantulon rajoitukset Suomen ulkorajoilla päättyvät. 1.7. alkaen Suomeen saapuvilta kolmansien maiden matkustajilta ei enää edellytetä rokotus- tai covid-19 -testitodistuksia eikä rajanylityspaikoilla tehdä koronatestejä. Terveysviranomaiset ovat arvioineet, ettei ulkorajoja koskeville rajoituksille ole enää terveydellisiä perusteita.

Ihmiskaupan uhrien asemaa parantavat lakimuutokset lausuntokierrokselle

17.6.2022 13.55
SM
Sisäministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle luonnoksen vastaanottolain muutoksista, joiden tarkoitus on heikentää ihmiskaupan uhrien auttamisen ja rikosprosessin välistä yhteyttä. Hallitusohjelman mukaisesti uhrien asemaa halutaan parantaa riippumatta siitä, eteneekö heitä koskeva ihmiskaupparikosprosessi.