Katja Sundqvist on päässyt tekemään mielekkäitä töitä upeassa ilmapiirissä

korkeakouluharjoittelijana maahanmuutto-osaston ohjaus- ja kehittämisyksikössä syksy 2022 - kevät 2023 

Katja Sundqvist.

Mistä löysit harjoittelupaikan? 

Huomasin ilmoituksen Haaga-Helian Job Teaseristä ja aloitin harjoittelun sisäministeriössä lokakuussa 2022. Puolen vuoden harjoittelussa on se hyvä puoli, että siinä ehtii päästä kunnolla käyttämään opittuja taitoja. 

Millaista työsi sisäministeriössä on ollut? 

Olen maahanmuutto-osaston assistentti ja autan ihmisiä myös tietoteknisissä pulmissa. Työ on ollut vaihtelevaa tilaisuuksien järjestämisestä toimistorutiineihin. Kokonaisuuksien hallintaa ja vuorovaikutustaitoja olen päässyt kehittämään päivittäisessä työssä, minkä koen tulevaisuuden kannalta tärkeänä. 

Erilaiset kokousjärjestelyt ovat olleet iso osa työtäni. Erityisesti seminaarien, maahanmuuttodialogien ja muiden suurempien tapahtumien järjestämisen olen kokenut mielekkäänä. Henkilöstöhallintoon ja esimiestyöhön erikoistuneena tradenomina tähtään valmistumisen jälkeen HR-assistentin töihin. Toisaalta aion hakea tänä keväänä myös kauppatieteiden maisterin jatko-opintoihin, joten tulevaisuus on vielä avoin. Tradenomiksi valmistuminen kuitenkin lähestyy huhtikuussa 2023. 

Miten olet viihtynyt? 

Olen viihtynyt sisäministeriössä erinomaisesti ja päässyt tekemään mielekkäitä töitä ihanien työkavereiden kanssa. Olen oppinut valtavasti ja erityisen mieleenpainuvaa on ollut toisten harjoittelijoiden rekrytointiprosessiin osallistuminen. Siinä pääsin näkemään rekrytoinnin kaikki vaiheet sekä perehdyttämään uusia työntekijöitä. 

Olen aiemmin työskennellyt erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistotöissä. Työ ministeriössä on lopulta hyvin samanlaista ja erilaisten ihmisten kanssa on osattava toimia niin livenä kuin etänäkin. Pidän erityisen mukavana sitä, että minulta kysellään asioita ja asiantuntemukseeni luotetaan. Olen myös päässyt itse vaikuttamaan työtehtäviini, minkä koen erittäin tärkeäksi seikaksi harjoittelussa. Korkeakouluharjoittelu sisäministeriössä on ollut antoisaa ja tulevaisuudessa olenkin kiinnostunut urasta ministeriössä. 
 

14.4.2023