Sonja Takalo on päässyt seuraamaan yhteiskunnallisesti merkittäviä tapahtumia

Korkeakouluarjoittelijana viestinnän yksikössä, lokakuu 2023-tammikuu 2024

Mitä opiskelet ja miten päädyit töihin meille?

Opiskelen valtiotieteellisessä tiedotekunnassa yhteiskunnallista muutosta ja olen erikoistunut talous- ja sosiaalihistoriaan. Olin vuosi sitten harjoittelussa Suomen Pakolaisavulla ja tekemisissä sisäministeriön kanssa maahanmuuttodialogien kautta. Siitä sitten luontevasti syntyi kiinnostus harjoitteluun ministeriössä, hain tänne ja pääsin.

Millaista työsi sisäministeriössä on ollut? 

Pakolaisavulla työ oli enemmän vaikuttamista, täällä näen yhteiskunnallista päätöksentekoa ja esimerkiksi sitä, miten asioiden painopisteet saattavat muuttua, kun hallitus vaihtuu.
Harjoittelujaksoni on ollut omalla tavallaan aika jännä. Aloitin täällä lokakuussa ja silloin Baltic Connector -tapaus oli juuri päällä. Nyt viime aikoina itärajan tilanne on työllistänyt kovasti viestintäyksikköä. Työ on täällä hyvin nopeatempoista ja pitää olla varautunut eri skenaarioihin. Yksikössämme kaikki tukee kaikkia ja puhalletaan yhteen hiileen.

Ovatko työtehtävät vastanneet odotuksiasi?

Ehdottomasti! Olen päässyt monipuolisesti tekemään erilaisia työtehtäviä esim. sosiaalisen median kehittämistä, mediaseurantaa, intrajuttuja, työhyvinvointiryhmän asioita, tapahtumien järjestämistä ja erilaisia avustavia tehtäviä. Paljon on annettu vastuuta, mikä on todella kiva asia.
Olen viihtynyt erittäin hyvin, kollegat ovat toivottaneet tervetulleeksi ja olleet auttavaisia. Ajankohtainen rajatilanne on tuonut erityisen lisämausteen työnteolle. On ollut aivan mahtavaa päästä seuraamaan läheltä todella merkittävää yhteiskunnallista päätöksentekoa.

Minkälaisesta työstä haaveilet tulevaisuudessa?

Minua kiinnostaa viestinnän asiantuntijan työt julkisella sektorilla. Olen seuraavaksi menossa Helsingin kaupungille harjoitteluun.