Hyppää sisältöön
Media

Maahanmuuttopoliittisen ohjelman valmistelu alkaa

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 14.6.2017 10.58
Tiedote 62/2017

Sisäministeriö on asettanut hankkeen hallituksen maahanmuuttopoliittisen ohjelman valmistelemiseksi maahanmuuttoministerityöryhmän ja hallituksen puoliväliriihessä tekemien päätösten pohjalta. Ohjelma määrittää Suomen maahanmuuttopoliittisia linjauksia kuluvalle hallituskaudelle.

- Hallituksen tavoitteena on linjata tällä ohjelmalla toimia, joilla tuetaan erityisesti työperäistä maahanmuuttoa, kotoutumista ja hyviä väestösuhteita eri ryhmien välillä, sisäministeri Paula Risikko toteaa.

Maahanmuuttopoliittinen ohjelma täydentää osaltaan jo vahvistettuja Sipilän hallituksen ohjelmia ja linjauksia. Näihin kuuluvat hallitusohjelman lisäksi hallituksen maahanmuuttopoliittiset toimenpiteet, turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma ja valtion kotouttamisohjelma vuosille 2016–2019.

Ohjelman valmistelussa taustalla on vuonna 2013 valtioneuvoston periaatepäätöksenä hyväksytty maahanmuuton strategia Maahanmuuton tulevaisuus 2020.

Maahanmuuttoministerityöryhmä seuraa säännöllisesti valmistelun etenemistä ja toimii hankkeen ohjausryhmänä.

Ohjelman valmistelusta vastaa sisäministeriön johtama poikkihallinnollinen yhteistyöryhmä, jossa on edustus oikeusministeriöstä, työ- ja elinkeinoministeriöstä, opetus- ja kulttuuriministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä, ulkoasiainministeriöstä ja ympäristöministeriöstä sekä Maahanmuuttovirastosta, Poliisihallituksesta ja Rajavartiolaitokselta. Ryhmän puheenjohtajana toimii ylijohtaja Jorma Vuorio sisäministeriöstä.

Valmistelun aikana kuullaan laajasti eri sidosryhmiä. Maahanmuuttopoliittisen ohjelman on tarkoitus valmistua alkuvuonna 2018.

Lue lisää hankkeesta

Maahanmuuton tulevaisuus 2020

Lisätietoja
ylijohtaja Jorma Vuorio, p. 0295 418 860, [email protected]