Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Öljy- ja kemikaalivahinkojen torjuntaa koskevaa esitystä täydennetään aikataulusyistä

Sisäministeriö 20.9.2018 15.10
Tiedote 106/2018

Eduskunnan käsiteltävänä on yhtenäinen paketti pelastuslain muutoksia, joista osa liittyy maakuntauudistukseen ja osa öljy- ja kemikaalivahinkojen torjuntaan, väestönsuojarakentamiseen sekä sopimuspalokuntalaisten koulutukseen. Maakunta- ja sote-uudistuksen eduskuntakäsittelyn siirtymisestä johtuen hallitus antoi 20. syyskuuta erillisen täydentävän hallituksen esityksen tästä jälkimmäisestä osasta, jotta muutokset saadaan voimaan suunnitellussa aikataulussa vuoden 2019 alussa.

Maakuntauudistuksesta johtuvat säädösmuutokset on tarkoitus tuoda eduskunnan käsiteltäväksi erillisellä hallituksen esityksellä syksyllä 2018, jolloin ne käsitellään yhdessä maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvien muiden hallituksen esitysten kanssa.

Öljy- ja kemikaalivahinkojen torjuntaa, väestönsuojarakentamista ja sopimuspalokuntalaisten koulutusta koskevaan esitykseen ei täydentävässä esityksessä tehdä sisällöllisiä muutoksia.

Öljy- ja kemikaalivahinkojen torjunnan johtovastuu merellä siirtyisi RVL:lle (Tiedote 15.3.2018)
https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/oljy-ja-kemikaalivahinkojen-torjunnan-johtovastuu-merella-siirtyisi-rvl-lle

Lisätietoja:
hallitusneuvos Ilpo Helismaa, p. 0295 488 422, [email protected]