Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Sisäministeriön pelastusosasto valmistautuu pelastustoimen hallintouudistukseen uudella organisaatiolla

Sisäministeriö 1.10.2020 15.10
Uutinen

Valmisteilla olevan pelastustoimen hallintouudistuksen myötä sisäministeriölle tulee uusia tehtäviä. Uudistuksen jälkeen sisäministeriö vastaa muun muassa sote-maakuntien ja Helsingin kaupungin pelastustoimen ohjauksesta. Uudenlainen ohjausrooli ja uudet tehtävät edellyttävät sisäministeriön pelastusosaston rakenteiden ja prosessien uudistamista.

Pelastusosaston uusi organisaatio aloittaa 1.10.2020. Pelastusosaston yksiköt ovat jatkossa pelastustoimen ohjaukseen sekä strategiseen suunnitteluun ja kehittämiseen keskittyvä strategia- ja ohjausyksikkö, pelastustoimi ja hätäkeskustoiminta -yksikkö, oikeudelliset asiat -yksikkö, siviilivalmiusyksikkö sekä EU- ja kansainväliset asiat -yksikkö.

Yksiköiden päälliköinä toimivat pelastusneuvos Janne Koivukoski (strategia- ja ohjausyksikkö), lainsäädäntöjohtaja Mika Kättö (oikeudelliset asiat -yksikkö), varautumisjohtaja Jussi Korhonen (siviilivalmiusyksikkö) ja kansainvälisten asioiden johtaja Veera Parko (EU- ja kansainväliset asiat -yksikkö). Pelastustoimi ja hätäkeskustoiminta -yksikön päällikön virka tulee hakuun lokakuun alkupäivinä. Yksikön määräaikaisena päällikkönä toimii vuoden 2020 loppuun pelastusylitarkastaja Rami Ruuska.

Uudessa organisaatiossa näkyvät pelastustoimen ohjaustehtävien kasvu, vahvistuva vuorovaikutus kentän kanssa sekä siviilivalmiuden merkityksen korostuminen. Pelastusosaston nykyinen henkilöstö jatkaa uudessa organisaatiossa. 

Lisätietoja:
pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka, p. 0295 488 400, [email protected]
johtava asiantuntija Tanja Ulvinen, p. 0295 488 696, [email protected]