Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Taito Vainio Hätäkeskuslaitoksen johtajaksi

Sisäministeriö
30.1.2020 15.11
Tiedote 7/2020
Taito Vainio.

Valtioneuvosto nimitti valtiotieteiden maisteri, diplomi-insinööri Taito Vainion Hätäkeskuslaitoksen johtajaksi 30. tammikuuta. Hän aloittaa virassaan 1.3. ja kausi kestää viisi vuotta. Virka on sijoitettu Poriin.

Vainio on työskennellyt pelastusosaston ohjaus- ja kehittämisjohtajana sisäministeriössä vuodesta 2018 lähtien. Tehtävissään hän on vastannut hätäkeskustoiminnan strategisesta kehittämisestä ja Hätäkeskuslaitoksen ohjauksen valmistelusta. Tätä ennen Vainio on toiminut sisäministeriön pelastusosastolla useissa eri tehtävissä vuodesta 1998. Vainiolla on myös vahvaa kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä Euroopan unionissa sekä kansainvälisissä järjestöissä pelastustoimen vastuulle kuuluvissa asioissa. Hän on toiminut muun muassa eurooppalaisen katastrofiriskien hallintaverkoston (EFDRR) puheenjohtajana.

Hätäkeskuslaitoksen johtajan tehtävänä on johtaa valtakunnallista ja toiminnallisesti monialaista valtion virastoa. Hätäkeskuslaitoksen johtaja vastaa Hätäkeskuslaitoksen toiminnan tuloksellisuudesta ja laitokselle asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta.

Lisätietoja:

pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka, p. 0295 488 400, [email protected]