Anna Marttinen on päässyt tekemään monipuolisesti oman alansa työtehtäviä

Sihteeriharjoittelijana talvella 2018 maahanmuutto-osastolla

Mitä opiskelet ja mitä teet sisäministeriössä?

Opiskelen Haaga-Heliassa johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmassa tradenomiksi, pääaineenani on viestintä. Sisäministeriössä työskentelin maahanmuutto-osaston sihteeriharjoittelijana. Työtehtävät ovat olleet hyvin vaihtelevia ja monipuolisia: olen tehnyt esimerkiksi erilaisia kokousvarauksia ja -järjestelyitä, päivittänyt esityspohjien visuaalisia ilmeitä sekä vastannut erilaisiin tiedusteluihin ja pyyntöihin. Teen paljon yhteistyötä osaston assistenttien kanssa. On ollut mielenkiintoista päästä näkemään sisäministeriön toimintaa sekä valtionhallintoa laajemmin.

Mikä on ollut harjoittelussasi parasta?

Mielestäni parasta on ollut se, että olen päässyt tekemään koulutustani vastaavia työtehtäviä ja saanut sitä kautta arvokasta työkokemusta. Tehtäväni ovat monipuolisia ja vaihtelevia, joten joka päivä on oppinut uutta. Osastollamme on myös oppimiseen vahvasti kannustava ilmapiiri ja minua onkin rohkaistu kertomaan, millaiset tehtävät minua kiinnostaisivat. Onkin ollut todella hienoa, että tällä tavalla on annettu mahdollisuus vaikuttaa omiin työtehtäviin.

Onko jokin asia yllättänyt sinut harjoittelun aikana?

Yllätyin, kuinka pian pääsin käsiksi varsinaisiin työtehtäviin ja sain omia toimeksiantoja hoidettavaksi. Harjoittelujakson alussa oli hyvä ja kattava perehdytys, minkä jälkeen pääsin nopeasti tekemään oikeita töitä. Minut otettiin myös hyvin vastaan ja pääsin nopeasti osaksi työporukkaa.