Emmi Alamommo nauttii sopivan haasteellisesta työstä ja kivasta työilmapiiristä

Sihteeriharjoittelijana kesällä 2017 hallinto- ja kehittämisosasto

Emmi AlamommoMitä opiskelet ja mitä teet sisäministeriössä?

- Opiskelen tradenomiksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa, pääaineeni on henkilöstö ja johtaminen ja sivuaineeni viestintä. Sisäministeriössä olen mukana erilaisissa tietohallinnon työryhmissä sihteerinä, mutta olen myös päässyt mukaan viestintä- ja rekrytointiprojekteihin. Kannattaa itse olla aktiivinen ja tuoda esille mistä asioista on kiinnostunut, ainakin minä olen sillä tavalla saanut lisää kiinnostavia työtehtäviä, kertoo Emmi Alamommo, joka työskentelee sihteeriharjoittelijana hallinto- ja kehittämisosaston tietohallintoyksikössä.

Mikä on ollut harjoittelussasi parasta?

- Olen päässyt tekemään paljon enemmän kuin odotin, parassa tässä harjoittelussa on ollut se, että pääsee tekemään oman alansa töitä ja saa työkokemusta. Muun muassa tietojärjestelmistä olen oppinut tosi paljon. Toimenkuvani on hyvin monipuolinen. Olen esimerkiksi mukana projektissa, jossa kehitetään ministeriön nettisivujen saavutettavuutta, huomioiden muun muassa näkö- ja kuulovammaiset. Osallistun myös oman osastoni tyky-päivän suunnitteluun.

Onko jokin asia yllättänyt sinut harjoittelun aikana?

- Olen ollut positiivisen yllättynyt siitä miten rentoja ihmiset ovat täällä ja miten lämpimästi minut on otettu vastaan. Ajattelin, että ilmapiiri olisi ministeriössä "virallisempi" ja tavallaan jäyhempi kuin mitä se on. Tämän jälkeen voisin hyvin kuvitella työskenteleväni valtiolla tulevaisuudessa. Minua kiinnostaa monipuoliset työtehtävät esimerkiksi rekrytointiin ja henkilöstöön kehittämiseen liittyen.