Hyppää sisältöön
Media

Reilu kuukausi hyvinvointialueiden aloittamiseen – tilannekatsaus valtioneuvoston linnasta

sisäministeriösosiaali- ja terveysministeriövaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 22.11.2022 12.02
Tiedote
Hyvinvointialuekartta

Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää 22.11. klo 12 tiedotustilaisuuden, jossa kuullaan tilannekatsaus hyvinvointialueiden toimeenpanon etenemisestä. Hyvinvointialuejohtajat kertovat alueellisesta tilanteesta ja keskustelussa ovat mukana myös muun muassa ministerit Krista Kiuru, Hanna Sarkkinen ja Sirpa Paatero.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen ja pelastustoimen uudistus on Suomen historian yksi merkittävimmistä hallinnollisista uudistuksista. Vuoden 2023 alusta lukien vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä 21 hyvinvointialueelle. Lisäksi Helsingin kaupungilla säilyy sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu, ja HUS-yhtymällä on erikseen säädetty järjestämisvastuu erikoissairaanhoitoon liittyvistä tehtävistä omalla alueellaan.

Hyvinvointialueiden aloittaessa keskitytään turvalliseen siirtymään ja pyritään varmistamaan palvelutuotannon saumaton jatkuminen.

Tiedotustilaisuudessa valtioneuvoston linnassa 22.11. on paikalla osa hyvinvointialueiden johtajista tai edustajista ja osa liittyy tilaisuuteen etäyhteyksin. Sote-ministerityöryhmän ministereistä paikalla ovat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen ja kuntaministeri Sirpa Paatero sekä valtiosihteeri Timo Reina (valtiovarainministeriö) ja osastopäällikkö Kari Hakari (sosiaali- ja terveysministeriö). Sisäministeri Krista Mikkonen osallistuu tilaisuuteen etäyhteydellä. 

Lisätietoja
erityisavustaja Jenny Suominen, p. 0295 163 387 (lasten ja nuorten palvelut, vanhus- ja vammaispalvelut, päihde- ja mielenterveyspalvelut)
erityisavustaja Petra Malin, p. 0295 163 508 (perhe-etuudet ja STEA)
erityisavustaja Valtteri Aaltonen, p. 0295 530 399 (aluehallinto)
erityisavustaja Mikko Jalo, p. 050 304 8522 (pelastustoimi)
osastopäällikkö Kari Hakari (STM), p. 0295 163 642
sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]