Hyppää sisältöön
Media

Arpajaislain uudistuksen voimaantulosäännöstä ehdotetaan muutettavaksi

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 19.9.2022 18.35
Tiedote

Veikkaus Oy:n kuponkipeleissä pakollinen tunnistautuminen on tarkoitus ottaa käyttöön viimeistään 1.7.2023. Säännöksen voimaantuloa siirretään puolella vuodella, koska tunnistautuminen on suunniteltu toteutettavaksi Veikkaus Oy:n uusilla myyntipäätelaitteilla, mutta globaalin komponenttipulan johdosta laitteet eivät valmistu ajoissa. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi arpajaislain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta annettiin eduskunnalle 19.9.

Vuoden alussa voimaan tulleen arpajaislain uudistuksen mukaisesti Veikkaus Oy:n asiamiespelipisteissä tapahtuvassa kuponkipelaamisessa oli tarkoitus siirtyä pakolliseen tunnistautuneeseen pelaamiseen vuoden 2023 alusta. Kuponkipeleillä tarkoitetaan lotto-, arvonta-, vedonlyönti-, ja totopelejä, joiden myynti tapahtuu Veikkaus Oy:n myyntipäätteellä. Kuponkipelejä voi pelata yli 3 000 Veikkaus Oy:n asiamiespelipisteessä.

Vaikka säännöksen voimaantuloa ehdotetaan siirrettäväksi puolella vuodella, Veikkaus Oy:n pyrkimyksenä on kuitenkin ottaa pakollinen tunnistautunut pelaaminen käyttöön kuponkipelaamisessa heti, kun uudet myyntipäätteet ovat käytettävissä.

Niin sanottujen raaputusarpojen osalta tunnistautuneeseen pelaamiseen siirrytään 1.1.2024. Muilta osin pakollinen tunnistautunut pelaaminen on jo tullut voimaan 1.1.2022. Nyt ehdotettu voimaantulosäännöksen siirtäminen koskisi ainoastaan pelipisteissä tapahtuvaa kuponkipelaamista.

Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2023.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Jukka Tukia, p. 0295 488 573, [email protected] 
erityisasiantuntija Tiina Tulirinta, p. 0295 488 649, [email protected]