Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Blogi: Suomi tarvitsee kokonaisvaltaisen maahanmuuttopolitiikan

Sisäministeriö
1.11.2021 16.28
Uutinen
Harri Sivula ja Minna Hulkkonen.

Sisäministeriön maahanmuutto-osaston Minna Hulkkonen ja Harri Sivula avaavat blogitekstissä, miten ja miksi Suomen maahanmuuttopolitiikkaa halutaan kehittää.

Suomen maahanmuuttopolitiikka perustuu hallituksen linjauksiin, EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaan sekä kansainvälisiin sopimuksiin. Tällä hetkellä Suomella ei kuitenkaan ole esimerkiksi maahanmuuttopoliittista ohjelmaa, johon olisi kirjattu eri yhteiskuntasektoreiden yhteisiä tavoitteita maahanmuutolle.

– Maahanmuutto on pysyvä, Suomessa nopeasti kasvava ilmiö, joka on osa maamme tulevaisuutta. Tarvitsemme syvällistä pohdintaa sen eri ulottuvuuksista ja ennen kaikkea roolista Suomen tulevaisuuden rakentamisessa, kirjoittaa ylijohtaja, osastopäällikkö Minna Hulkkonen.

Sisäministeriö on käynnistänyt hankkeen, jonka tarkoitus on koota samaan keskusteluun eri toimijoiden tehtäväkentät ja linjata niille yhtenäiset pitkän aikavälin tavoitteet. Kaksivuotisessa hankkeessa selvitetään, mitä ihmiset ja organisaatiot Suomen maahanmuuttopolitiikalta tarvitsevat.

– Haluamme monin eri tavoin etsiä ja kuulla ajatuksia siitä, kuinka saisimme Suomeen toimivan maahanmuuttopolitiikan, tarvitsemiamme maahanmuuttajia ja isomman osan heistä myös jäämään tänne. Yhtä lailla haluamme kartoittaa näkemyksiä siitä, miten torjumme ja ehkäisemme ongelmia, joita maahanmuuttoon väistämättä liittyy, neuvotteleva virkamies Harri Sivula kirjoittaa.