Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Jukka Aalto jatkaa sisäministeriön hallinto- ja kehittämisosaston osastopäällikkönä

Sisäministeriö
20.8.2020 13.31
Tiedote 96/2020
Jukka Aalto.

Valtioneuvosto nimitti torstaina 20.8. valtiotieteiden maisteri Jukka Aallon jatkamaan sisäministeriön hallinto- ja kehittämisosaston osastopäällikkönä. Virka täytetään ajalle 1.9.2020-31.8.2025.

Jukka Aalto on toiminut sisäministeriössä hallinto- ja kehittämisosaston osastopäällikkönä vuodesta 2015 lähtien. Aalto on työskennellyt sisäministeriössä erilaisissa toiminnan ja talouden suunnittelu-, kehittämis-, ohjaus- ja johtotehtävissä noin 23 vuoden ajan. Hänellä on vahvaa kokemusta valtion taloushallinnon, toiminta- ja taloussuunnittelun sekä tulosohjauksen tehtävistä. Aallolla on kokemusta myös henkilöstö-, yleis- ja tietohallintoasioiden sekä ministeriön oikeudellisen tuen johtamisesta osastopäällikkönä. Lisäksi hänellä on näyttöjä strategisen suunnittelun, toiminnan kehittämisen ja tuloksellisen muutosjohtamisen alueilta. 

Osastopäällikön tehtävänä on johtaa ja kehittää hallinto- ja kehittämisosaston toimintaa sekä vastata osastonsa toiminnan tuloksellisuudesta. Sisäministeriön hallinto- ja kehittämisosasto vastaa ministeriön yleis-, talous-, henkilöstö- ja tietohallinnosta. Osastopäälliköllä on ylijohtajan arvonimi.

Osastopäälliköstä on tehty laaja turvallisuusselvitys ja hänen kanssaan on solmittu valtion virkamieslain mukainen karenssisopimus. Sopimus rajoittaa virkamiehen oikeutta siirtyä rajoitusaikana valtionhallinnon ulkopuolelle toisiin tehtäviin, joissa hän saisi etua salassapidettävän tiedon hyödyntämisestä. Rajoitusaika on kuusi kuukautta palvelussuhteen päättymisestä lukien.

Lisätietoja:

kansliapäällikkö Kirsi Pimiä, p. 0295 418803, [email protected]