Hyppää sisältöön
Media

Kirsi Henriksson jatkaa Kriisinhallintakeskuksen johtajana

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 1.12.2022 13.30
Tiedote

Valtioneuvosto nimitti torstaina 1.12. filosofian maisteri Kirsi Henrikssonin jatkamaan Kriisinhallintakeskuksen (CMC Finland) johtajana. Virka täytetään ajalle 1.1.2023–31.12.2027.

Henriksson on toiminut Kriisinhallintakeskuksen johtajana vuodesta 2018 lähtien. Ennen johtajaksi siirtymistä hän työskenteli Kriisinhallintakeskuksen tutkimus- ja kehittämisjohtajana vuosina 2008–2018. Näiden vuosien aikana hän oli virkavapana toimiessaan erilaisissa johtamistehtävissä Euroopan unionin siviilikriisinhallintaoperaatioissa Nigerissä, Malissa ja Libyassa. 

– Kriisinhallintakeskuksen johtaminen on erityisen palkitsevaa, ja olen kiitollinen voidessani jatkaa johtajana myös seuraavan kauden. Siviilikriisinhallintaa tarvitaan enemmän kuin koskaan nykyisessä haastavassa kansainvälispoliittisessa tilanteessa. On ilo johtaa motivoitunutta henkilöstöämme sekä lähettää osaavia asiantuntijoita kansainvälisiin tehtäviin, toteaa Kirsi Henriksson. 

Kriisinhallintakeskuksen johtaja johtaa, valvoo ja kehittää keskuksen toimintaa. Hän myös vastaa toiminnan laadusta ja tuloksellisuudesta, toimintaedellytyksistä sekä tavoitteiden saavuttamisesta. Keskuksen johtaja osallistuu Euroopan unionin ja kansainvälisten järjestöjen siviilikriisinhallinnan alan suunnitteluun, toteutukseen ja kehittämiseen. 

Sisäministeriön yhteydessä toimiva Kriisinhallintakeskus on siviilikriisinhallinnan osaamiskeskus. Sen päätehtävinä on kouluttaa ja rekrytoida asiantuntijoita kansainvälisiin siviilikriisinhallintatehtäviin sekä vastata logistisista ja materiaalisista valmiuksista ja alaan liittyvästä tutkimus- ja kehittämistoiminnasta. Kriisinhallintakeskus on sisäministeriön tulosohjauksessa.

Lisätietoja:
kansainvälisten asioiden yksikön ylijohtaja Laura Yli-Vakkuri, p. 040 720 2216