Hyppää sisältöön
Media

Kolmansista maista saapuvilta täyden rokotussarjan saaneilta matkustajilta aletaan vaatia negatiivinen koronatestitulos 21.12. alkaen

Rajavartiolaitossisäministeriö
Julkaisuajankohta 15.12.2021 15.27
Tiedote 160/2021
Rajavartija auton vieressä.

Valtioneuvoston on tarkoitus päättää torstaina 16.12. uusista maahantulon rajoituksista. Terveysturvallisuustoimia tiukennetaan ja voimassa olevia ulkorajoja koskevia rajoituksia jatketaan 16.1.2022 asti.

Tällä hetkellä voimassa olevan päätöksen mukaan Suomeen voi ilman välttämätöntä syytä saapua hyväksytyllä täydellä rokotussarjalla. Torstaina 16.12. tehtävän uuden päätöksen mukaan EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilta täyden rokotussarjan saaneilta matkustajilta vaadittaisiin jatkossa myös alle 48 tuntia vanha negatiivinen covid-19-testitulos rokotustodistuksen lisäksi. Vaatimus tulisi voimaan 21.12.2021 alkaen.

Sisäministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö tiedottavat tarkemmista yksityiskohdista päätöksenteon jälkeen. Sosiaali- ja terveysministeriö ja Aluehallintovirastot ohjeistavat kuntia terveysturvallisuustoimiin. Kunnat vastaavat terveysturvatoimista rajanylityspaikoilla, satamissa ja lentokentillä. Ulkorajoilla Rajavartiolaitos tarkastaa testitodistuksen terveysviranomaisten kanssa sovittavalla tavalla.

Rajavartiolaitos päivittää rajanylitystä koskevat ohjeet osoitteessa Raja.fi valtioneuvoston päätöksen jälkeen. Käännökset ohjeista julkaistaan mahdollisimman pian.

Lisätietoja:
Rajavartiolaitos neuvoo kansalaisia rajanylitysliikenteestä puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 8-16 välisenä aikana numerossa 0295 420 100. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Jos sinulla on kysyttävää hyväksytyistä rokotteista tai karanteeni- tai testivaatimuksista, ota yhteyttä Valtioneuvoston koronainfo -palvelupuhelimeen 0295 535 535 tai käy THL:n verkkosivuilla.