Hyppää sisältöön
Media

Liputan-sovellus nyt myös ruotsiksi

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 24.5.2018 8.56
Tiedote 58/2018

Sisäministeriön ilmainen mobiili-sovellus on saatavilla nyt myös ruotsinkielisenä. Sovellus on apuväline entistä helpompaan liputtamiseen, sillä se kertoo, minkä puolesta milloinkin liputetaan ja mihin aikaa lippu tulee nostaa ja laskea. Sovellus lanseerattiin osana sisäministeriön Suomi 100 -juhlavuotta ja Liputan-kampanjaa vuonna 2017.

Liputan-sovellus on ladattavissa Apple Storesta ja Google Play kaupasta suomeksi ja ruotsiksi.

Sovellus tarjoaa ajantasaista tietoa liputuspäivistä ja toivottavasti madaltaa ihmisten kynnystä nostaa lippu salkoon. Tarkoitus on tehdä liputtamisesta näiltäkin osin mahdollisimman helppoa ja huoletonta. Liputuspäivästä voi asettaa itselleen muistutuksen, jolloin sovellus muistuttaa lähenevästä liputuspäivästä. Sovellus myös osaa kertoa käyttäjän sijainnin perusteella, milloin lippu tulee nostaa ja laskea.

Liputus on iloinen ja arvokas asia, eikä sen tarvitse olla osa vain virallisia liputuspäiviä; liputtaa voi vaikka joka päivä jos siihen kokee aihetta. Liputtaminen on hieno tapa nostaa esiin itselleen tai koko Suomelle tärkeitä asioita. Liputus kuuluu kaikille.

Jos ei ole omaa lipputankoa, voi sisäministeriön verkkosivulla tehdä digi-liputuksen. Twitterissä liputuskeskusteluun voi osallistua tunnisteilla #liputan #flaggar

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Hanne Huvila, 0295 488 313, [email protected]