Hyppää sisältöön
Media

Maahanmuuttoviraston ylijohtajaksi Jari Kähkönen

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 20.8.2020 13.33
Tiedote 97/2020
Jari Kähkönen.

Valtioneuvosto nimitti torstaina 20.8. hallintotieteiden maisteri Jari Kähkösen Maahanmuuttoviraston ylijohtajaksi ajalle 1.9.2020-31.8.2025.

Jari Kähkösellä on monipuolista kokemusta maahanmuuton eri kokonaisuuksista. Kähkönen on toiminut vuodesta 2009 lähtien Joutsenon vastaanottokeskuksen johtajana. Hän on vastannut keskuksen johtamisesta, sen toiminnan ja talouden kehittämisestä ja seurannasta sekä yhteistyöstä muiden maahanmuuttohallinnon toimijoiden kanssa. Hänen johdollaan Joutsenossa on kehitetty myös ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä, joka on saanut kansainvälistä tunnustusta.

- Vastaanottotoiminnassa toimimme lähellä asiakkaita ja heidän arkeaan. Tämä on tuonut kokemusta ja näkemystä asiakaslähtöisten palvelujen ja johtamisen kehittämiseen. On hienoa jatkaa nyt koko Maahanmuuttoviraston kehittämistä yhteistyössä henkilöstön ja sidosryhmien kanssa. Maahanmuuttoviraston toimintaan ja palveluihin kohdistuu suuria odotuksia. Olen varma, että osaavan ja ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa onnistumme selättämään lähiaikojen ja tulevaisuuden haasteet siten, että Migri tuottaa jatkossakin palvelunsa tehokkaasti ja oikeusvarmasti yhteiskuntamme ja asiakkaidemme parhaaksi, sanoo Jari Kähkönen.

Kähkösellä on kokemusta maahanmuuttohallinnosta myös Maahanmuuttovirastosta, jossa hän työskenteli vuosina 2004–2008 ylitarkastajana turvapaikkayksikössä. Aiemmin Kähkönen on työskennellyt muun muassa koulutuspäällikkönä HAUS Kehittämiskeskus Oy:ssä.

Maahanmuuttoviraston ylijohtajan tehtävänä on johtaa, valvoa ja kehittää Maahanmuuttoviraston toimintaa. Hän vastaa toiminnan tuloksellisuudesta ja tavoitteiden saavuttamisesta sekä raportoi näistä sisäministeriölle.

Ylijohtajasta on tehty laaja turvallisuusselvitys ja hänen kanssaan on solmittu valtion virkamieslain mukainen karenssisopimus. Sopimus rajoittaa virkamiehen oikeutta siirtyä rajoitusaikana valtionhallinnon ulkopuolelle toisiin tehtäviin, joissa hän saisi etua salassapidettävän tiedon hyödyntämisestä. Rajoitusaika on kuusi kuukautta palvelussuhteen päättymisestä lukien.

Lisätietoja:

kansliapäällikkö Kirsi Pimiä, p. 0295 418803, [email protected]