Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mikkonen tapaa Ruotsin siviilivalmiusministeri Carl-Oskar Bohlinin

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 1.11.2022 14.51
Tiedote

Sisäministeri Krista Mikkonen tapaa 1.11. Ruotsin uuden siviilivalmiusministeri Carl-Oskar Bohlinin Helsingissä. Ministerit keskustelevat maiden välisestä yhteistyöstä siviilivalmiuteen ja varautumiseen liittyvissä asioissa.

-Ruotsi ja Suomi ovat pitkään olleet läheisiä yhteistyökumppaneita, mikä luo hyvän pohjan jatkuvalle yhteistyölle. Nyt kun haemme samanaikaisesti Naton jäseniksi, yhteistyölle on yhä voimakkaampi tarve. Myös siviili-sotilaallinen yhteistyö maidemme välillä on tärkeää, sanoo ministeri Mikkonen.

Suomi ja Ruotsi tekevät tiivistä yhteistyötä ja tiedonvaihtoa siviilivalmiuteen, varautumiseen ja pelastustoimeen liittyvissä asioissa. Helmikuussa 2021 silloiset sisäministerit Maria Ohisalo ja Mikael Damberg allekirjoittivat yhteistyölinjauksen, jossa sovittiin, että maiden välistä yhteistyötä siviilivalmiuden, varautumisen ja pelastustoimen aloilla vahvistetaan entisestään. Myös kyber- ja hybridikysymykset ovat entistä tärkeämpiä yhteistyöaloja. 

Siviilivalmiudella tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla turvataan yhteiskunnan elintärkeät toiminnot, väestön perushuolto ja valtion toimintakyky kriisitilanteessa. Sisäministeriön alaan kuuluvia kokonaisuuksia ovat erityisesti pelastustoimi, väestönsuojelu sekä kyberturvallisuuteen ja hybridiuhkiin vastaamiseen liittyvät kysymykset.

Siviilivalmiudesta vastaavan ministerin salkku on uusi Ruotsin hallituksen salkkujaossa ja se sijoittuu puolustusministeriöön (Försvarsdepartement).

Lisätietoja:
ministeri Mikkosen erityisavustaja Mikko Jalo, p. 050 304 8522, [email protected] (ministerin haastattelupyynnöt)
pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka, p. 0295 488 400, [email protected]