Hyppää sisältöön
Media

Pelastusalalle laaditaan kansallinen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 15.5.2020 13.18
Tiedote 46/2020
Paloauto Erottajan paloasemalla.

Sisäministeriö on asettanut työryhmän tuottamaan tietoa ja kehittämistoimia pelastustoimen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Työryhmän tehtävänä on tarkastella tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta pelastustoimessa sekä valmistella pelastustoimen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioiden toimintaohjelma. Ryhmä tuottaa tietoa ja toimenpide-ehdotuksia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja päätöksenteon tueksi koko pelastustoimen käyttöön. 

Työryhmä toimii myös tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymysten asiantuntijana arvioitaessa pelastustoimen lainsäädäntöhankkeita ja toimialan ohjeistuksia. 

– Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat paitsi viranomaisten palveluissa, myös sisäisessä toiminnassa keskeisiä arvoja. Suunnitelma edistää näiden arvojen toteutumista jokapäiväisessä toiminnassa, sisäministeri Maria Ohisalo toteaa.

– Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen on myös osa pelastustoimen strategiaa. On todella hienoa ja tärkeää, että kansallinen toimintaohjelma tehdään tiiviissä yhteistyössä pelastustoimen sidosryhmien kanssa, kertoo työryhmän puheenjohtajana toimiva pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka.

Työryhmässä ovat edustettuina aluehallintovirastot, pelastuslaitokset, Pelastusopisto, Helsingin pelastuskoulu, Suomen Pelastusalan ammattilaiset, Suomen Palopäällystöliitto, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Suomen Sopimuspalokuntien liitto sekä Suomen Pelastusalan naiset ry.

Työryhmän toimikausi on 1.6.2020–31.12.2021.

Lisätietoja: 

työryhmän puheenjohtaja, pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka, p. 0295 488 400, [email protected]
työryhmän tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskoordinaattori, pelastusylitarkastaja Mira Leinonen, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 016 572, [email protected]