Hyppää sisältöön
Media

Sisäasioiden komissaari Ylva Johansson vierailee Suomessa

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 7.9.2022 13.28
Tiedote
Sisäministeri Mikkonen ja EU-komissaari Johansson

Euroopan unionin sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson vierailee Suomessa 8.-9.9. Vierailullaan hän tutustuu muun muassa suomalaiseen vastaanottojärjestelmään sekä rajavalvontaan EU:n itäisellä rajalla.

Sisäministeri Krista Mikkonen ja komissaari Ylva Johansson vierailevat yhdessä Joutsenon vastaanottokeskuksessa sekä Nuijamaan rajanylityspaikalla. 

– Euroopan unionin perusarvoja ovat muun muassa ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vapaus sekä oikeusvaltioperiaate. Tiukimmissakin maahanmuuttopaineissa ulkorajat on voitava pitää auki niille ihmisille, jotka tulevat hakemaan suojaa sodalta tai vainolta tai joiden elinmahdollisuudet ovat tuhoutuneet vaikkapa ilmastonmuutoksesta johtuvan kuivuuden vuoksi, sanoo ministeri Mikkonen.

Vierailullaan komissaari Johansson tapaa myös sisäministeriön kansliapäällikkö Kirsi Pimiän sekä suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttarin.

Lisäksi komissaari tapaa vierailunsa aikana pääministeri Sanna Marinin.

Komissaari Johanssonin vastuualueisiin kuuluvat sisäinen turvallisuus ja maahanmuuttoasiat. Isoja kokonaisuuksia ovat esimerkiksi EU:n turvapaikkajärjestelmän uudistus sekä uuden EU:n sisäisen turvallisuuden strategian kehittäminen.

Lisätietoja:
erityisavustaja Tiina Kivinen, p. 050 566 19 22, [email protected] (ministeri Mikkosen haastattelupyynnöt)
erityisasiantuntija Jenna Kuitunen, p. 0295 488 276, [email protected]