Hyppää sisältöön
Media

Sisäisen turvallisuuden rahaston haku auki – jaossa 15,5 miljoonaa euroa

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 2.10.2018 11.31
Tiedote 110/2019

Euroopan unionin sisäisen turvallisuuden rahaston (ISF) haku on avoinna 2.10.–26.10.2018. Jaossa on 15,5 miljoonaa euroa hankkeille, jotka liittyvät ulkorajoihin, viisumipolitiikkaan, poliisiyhteistyöhön, rikollisuuden ehkäisyyn ja torjuntaan tai turvallisuuteen liittyvien riskien ja kriisien hallintaan.

Ulkorajojen ja viisumipolitiikan osalta voidaan rahoittaa hankkeita, joilla tuetaan yhteistä viisumipolitiikkaa, torjutaan laitonta maahanmuuttoa, varmistetaan kolmansien maiden kansalaisten tasapuolinen kohtelu sekä tuetaan rajavalvontaa.

Poliisiyhteistyön, rikollisuuden ehkäisemisen ja torjumisen sekä kriisinhallinnan osalta voidaan rahoittaa hankkeita, joilla edistetään poliisiyhteistyötä ja tietojenvaihtoa, ehkäistään rikollisuutta ja torjutaan rajat ylittävää, vakavaa ja järjestäytynyttä rikollisuutta sekä terrorismia, suojellaan elintärkeitä infrastruktuureja sekä hallitaan turvallisuusriskejä ja kriisejä.

Tukea voidaan myöntää julkisoikeudelliselle ja yksityisoikeudelliselle EU-jäsenvaltioon rekisteröityneelle oikeushenkilölle. Tukea ei myönnetä yksityishenkilöille.

Tarkemmat hakuohjeet ja hakijan opas

Lisätietoja

erityisasiantuntija Ville Similä, p. 0295 488 279, [email protected]
erityisasiantuntija Sanna Virtanen, p. 0295 488 300, [email protected]