Hyppää sisältöön
Media

Sisäministeri Mikkonen vierailee Ahvenanmaalla

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 14.9.2022 15.15
Tiedote

Sisäministeri Krista Mikkonen vierailee Ahvenanmaalla 15.-16.9. ja tutustuu Rajavartiolaitoksen ja poliisin toimintaan. Asialistalla on muun muassa Ahvenanmaan turvallisuus ja yhteistyö paikallisten viranomaisten kanssa muuttuneessa toimintaympäristössä.

-    Turvallisuudessa tapahtunut toimintaympäristönmuutos näkyy myös Ahvenanmaalla. Vallitsevassa tilanteessa yhteistyö paikallisten viranomaisten kanssa korostuu entisestään, sanoo sisäministeri Krista Mikkonen.

Valmiussuunnittelu ja yhteistyö poliisin, Ahvenanmaan poliisin ja muiden viranomaisten kanssa on tiivistynyt. Itsehallintolaissa säädetyn toimivallanjaon mukaan maakunta hoitaa tavanomaiset poliisitehtävät sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden että rikostorjunnan puolella. Valtakunnan poliisi antaa tarvittaessa virka-apua ja tukee maakunnan poliisitoimintaa.

Rajavartiolaitokseen kuuluvan Länsi-Suomen merivartioston Ahvenanmaan merivartioaseman ja maakunnan poliisin paikallinen yhteistyö on jo pitkään ollut saumatonta ja turvallisuustilanteen muututtua on yhteistä valmiussuunnittelua entisestään lisätty. Rajavartiolaitoksen ydintehtäviin myös Ahvenanmaan maakunnan alueella kuuluu rajaturvallisuuden ylläpitäminen ja siihen liittyvä alueellisen koskemattomuuden valvonta. Valvontaa on kuluvan vuoden aikana tehostettu lisäämällä partiointia ja henkilöstöresursseja. Rajavartiolaitoksen tehtäviinsä liittyvä tilannekuva Ahvenanmaan alueelta on hyvä ja valmius reagoida poikkeamiin korkea. Lisäresursseja voidaan tarvittaessa kohdentaa maakunnan alueelle nopeasti.

Lisätietoja: 
poliisijohtaja Stefan Gerkman, p. 0295 488 552, [email protected] (poliisitoimi)
apulaiskomentaja Ilja Iljin, p. 0295 427 002, [email protected] (rajavalvonta)
erityisavustaja Jukka Vornanen, p. 040 593 67 91, [email protected] (ministerin haastattelupyynnöt)