Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Sisäministeri Ohisalo ja Ruotsin sisäministeri Damberg keskustelevat siviilivalmiusyhteistyön syventämisestä

Sisäministeriö
16.10.2020 10.42
Tiedote 124/2020
Sisäministeri Maria Ohisalo.

Sisäministeri Maria Ohisalo tapaa tänään kollegansa, Ruotsin sisäministeri Mikael Dambergin videoyhteyden välityksellä. Tarkoituksena on keskustella Suomen ja Ruotsin yhteistyöstä siviilivalmiuden ja varautumisen saralla.

Tapaamisen tarkoitus on kehittää Suomen ja Ruotsin välistä siviilivalmiusyhteistyötä ja tunnistaa aloja, joilla voitaisiin toimia yhä tehokkaammin yhdessä.

– Suomella ja Ruotsilla on pitkät perinteet kahdenvälisessä yhteistyössä. On hienoa, että voimme syventää yhteistyötä myös siviilivalmiuden ja varautumisen alalla, toteaa ministeri Maria Ohisalo.

Sisäministerit keskustelevat tapaamisessaan lisäksi muun muassa ajankohtaisista asioista pohjoismaisessa yhteistyössä ja kansallisissa siviilivalmiusasioissa sekä Ruotsin ja Suomen välisestä poliisiyhteistyösopimuksesta.

Sisäministeriö johtaa ja koordinoi osaltaan siviilivalmiutta Suomessa. Varautumisella pyritään ehkäisemään vaaratilanteita ja valmistaudutaan toimimaan kriisin aikana. Tavoitteena on yhteiskunnan toiminnan mahdollisimman häiriötön jatkuminen myös erilaisissa kriisitilanteissa.

Lisätietoja:

ministerin erityisavustaja Sami Kerman, p. 050 477 8348, [email protected]
neuvotteleva virkamies Wivi-Ann Wagello-Sjölund, p. 0295 488 640, [email protected]