Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Sisäministeri Ohisalo tapaa Venäjän sisäministeri Kolokoltsevin

Sisäministeriö
25.10.2019 9.19
Tiedote 84/2019

Sisäministeri Maria Ohisalo tapaa tänään kollegansa, Venäjän sisäministeri Vladimir Kolokoltsevin Helsingissä. Tarkoituksena on keskustella Suomen ja Venäjän yhteistyöstä maahanmuuton ja rikostorjunnan saralla. Tapaaminen on osa sisäministeriöiden vuonna 2018 käynnistämää yhteistyöohjelmaa.

Maahanmuuton osalta tapaamisen asialistalla on tilannekatsaus muuttoliikkeisiin sekä laittoman maahantulon torjuntaan. Rikostorjuntaan liittyvissä keskusteluissa ministerit keskittyvät erityisesti huumausainerikollisuuden ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan. Tapaamisessa luodaan myös katsaus ympäristörikoksiin sekä lokakuun alussa käyttöön otettuun Venäjän e-viisumiin ja sen kehitykseen.

Suomen ja Venäjän sisäministerit tapaavat vuorovuosin Venäjällä tai Suomessa. Säännölliset tapaamiset liittyvät maiden vuonna 2018 käynnistämään yhteistyöohjelmaan, jonka tarkoituksena on ollut jäntevöittää kahdenvälistä yhteistyötä poliisi- ja maahanmuuttoasioissa.

Erilaisia tapaamisia ja tilannekuvan vaihtoa on pidetty hyvin hyödyllisinä. Suomen ja Venäjän välinen rikostorjunnan koordinaatioryhmä kokoontui toukokuussa Petroskoissa. Syyskuussa Petroskoissa pidettiin vastaava maahanmuuttokoordinaatioryhmän tapaaminen.

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Minna Hulkkonen, p. 0295 488 688, [email protected]
ministerin erityisavustaja Jarno Lappalainen, p. 0400 536 973, [email protected]