Hyppää sisältöön
Media

Sisäministeriö ja Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeriö tiivistävät sisäisen turvallisuuden yhteistyötä

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 1.2.2023 20.54
Tiedote
The Flag of Finland and United States.

Sisäministeri Krista Mikkonen ja Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeriön (Department of Homeland Security DHS) varaministeri John K. Tien valtuuskuntineen tapasivat Washingtonissa 31.1.2023.

Tapaamisessa vahvistettiin tiivis kumppanuus ja yhteistyö yhteisten turvallisuusuhkien, kuten Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamien vaikutusten, torjumiseksi.

Suomi ja Yhdysvallat jatkavat yhteistyötä muuttuneessa turvallisuustilanteessa kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi. Sisäministeri Mikkonen ja varaministeri Tien olivat yhtä mieltä siitä, että sisäisen turvallisuuden varmistaminen on ensiarvoisen tärkeää muun muassa ylläpitämällä yhteiskuntiemme vahvaa kriisinsietokykyä.

Tapaamisessa keskusteltiin useista ajankohtaisista kysymyksistä, kuten kyberhyökkäyksistä, kriittiseen infrastruktuuriin kohdistuvista kyberhyökkäyksistä, ulkomaisesta valtiollisesta vaikuttamisesta, disinformaation levittämisestä sekä kotimaisen väkivaltaisen ekstremismin ja muiden terrorismin muotojen uhasta molemmille maille.

Sisäministeriö ja Yhdysvaltojen sisäisen turvallisuuden ministeriö ovat allekirjoittaneet 14.9.2016 yhteisen julistuksen sisäisen turvallisuuden yhteistyöstä. Tapaamisessa sovittiin, että kokemusten ja parhaiden käytäntöjen jakamista jatketaan ja pyritään tehostamaan yhteistyötä arktisella alueella.

Suomi ja Yhdysvallat käyvät parhaillaan keskusteluja uudesta yhteistyösopimuksesta, joka koskee tiede- ja teknologiayhteistyötä sisäisen turvallisuuden ja siviiliturvallisuuden alalla.

Lisätietoja:

ministeri Mikkosen erityisavustaja Jukka Vornanen, p. +358 40 593 67 91, [email protected] (ministeri Mikkosen haastattelupyynnöt)

Krista Mikkonen