Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Sisäministerit Risikko ja Kolokoltsev keskustelivat maahanmuuttoviranomaisten yhteistyön tiivistämisestä

Sisäministeriö
25.10.2017 15.42
Tiedote 113/2017

Sisäministeri Paula Risikko ja Venäjän federaation sisäministeri Vladimir Kolokoltsev tapasivat Helsingissä 25.10. Kyseessä oli sisäministereiden toinen tapaaminen. Ministerit keskustelivat muun muassa kahdenvälisistä asioista, kuten rajat ylittävän rikollisuuden torjunnasta.

Asialistalla olivat myös Suomen ja Venäjän maahanmuuttotilanteet, lainvalvontaviranomaisten alueellinen rikostorjuntayhteistyö ja huumausainerikollisuuden torjunta.

Tapaamiseen osallistuivat myös Venäjän sisäministeriön maahanmuuttopäähallinnon johtaja Olga Kirillova ja huumepäähallinnon johtaja Andrey Khrapov.

- Kävimme hyviä keskusteluja tänään Venäjän sisäministeriön johdon kanssa ja saimme asioita eteenpäin, toteaa ministeri Risikko tyytyväisenä.

Suomi ja Venäjä allekirjoittivat viime vuonna maahanmuuttoyhteistyötä koskevan yhteistyöpöytäkirjan, jonka tavoitteena on tehostaa maahanmuuttoviranomaisten yhteistoimintaa. Yhteistyötä tiivistetään esimerkiksi laittoman maahantulon ehkäisemisessä. Risikon ja Kolokoltsevin keskusteluissa todettiin yhteistyöpöytäkirjan toimeenpanon olleen aktiivista. Vuoden aikana on järjestetty useampia maahanmuuttoaiheisia seminaareja ja tapaamisia niin Suomessa kuin Venäjällä.

- On erittäin tärkeää, että voimme vaihtaa tietoa muuttoliikkeen tilannekuvasta, maidemme maahanmuuttolainsäädäntöä koskevasta kehityksestä ja muun muassa palauttamiskysymyksistä, Risikko sanoo.

Venäjän ja Suomen alueellinen rikostorjuntayhteistyö perustuu vuoden 1993 rikostorjuntasopimukseen sekä säännöllisesti päivitettäviin yhteistyösuunnitelmiin Murmanskin, Karjalan sekä Pietarin ja Leningradin alueiden kanssa. Vuoteen 2018 voimassa olevat suunnitelmat vahvistettiin kesällä 2017 maiden välisen rikostorjuntakomitean kokouksessa Murmanskissa. Ministeritapaamisessa todettiin alueellisen yhteistyön aktivoituneen toimintasuunnitelmien allekirjoittamisen myötä.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Katarine Lindstedt, p. 050 342 2825, [email protected]