Hyppää sisältöön
Media

Sisärajavalvonta jatkuu 25.7. saakka

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 8.7.2021 13.32
Tiedote 86/2021

Rajavalvontaviranomaisten 25.7. saakka jatkuva sisärajavalvonta varaa kunnille ja kuntayhtymille ajan valmistautua tartuntatautilain mukaisten terveysturvallisuustoimien käyttöönottoon. Tämän jälkeen sisärajavalvonta päättyy.

Valtioneuvoston 8.7. tekemän päätöksen mukaan sisärajavalvontaa jatketaan 12.7. - 25.7. Tänä aikana sovelletaan sekä sisä- ja ulkorajoilla noudatettavia maahantulorajoituksia että tartuntatautilain vaatimuksia. 

Päätöksen tavoitteena on varmistaa sujuva siirtyminen kevään 2021 matkustusrajoituksista terveysturvallisuustoimiin rajanylityspaikoilla ja ehkäistä lyhyenä siirtymäaikana maan rajojen yli tulevia covid-19-tartuntoja.

Käytännössä sisärajavalvonnan jatkaminen tarkoittaa sitä, että 12.-25.7. rajavalvontaviranomaiset arvioivat ensin henkilön oikeuden matkustaa Suomeen. 

Jos henkilö on oikeutettu maahantuloon, arvioivat terveysviranomaiset, millaisten tartuntatautilain terveysturvallisuustoimien piiriin henkilö kuuluu.

Lisätiedot:
Rajavartiolaitos neuvoo kansalaisia rajanylitysliikenteestä puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 8-16 välisenä aikana numerossa 0295 420 100. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected] Kansalaisneuvontapalvelu on ruuhkautunut ja vastauksen saamisessa voi kestää normaalia pidempään. Matkustajia suositellaan tarkistamaan ajankohtaiset rajanylityksen ohjeistukset ensisijaisesti Rajavartiolaitoksen kotisivuilta.