Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Tomi Vuori sisäministeriön poliisiosaston osastopäälliköksi

Sisäministeriö
12.8.2021 13.59
Tiedote 96/2021
Tomi Vuori.

Valtioneuvosto nimitti 12.8.2021 poliisijohtaja, oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari Tomi Vuoren sisäministeriön poliisiosaston osastopäällikön määräaikaiseen virkaan. Virka täytetään ajalle 16.8.2021–15.4.2025, kuitenkin enintään siksi ajaksi kuin viran vakinainen haltija on virkavapaalla.

Vuori siirtyy sisäministeriöön Poliisihallituksen poliisijohtajan paikalta, jossa hän on vastannut Poliisihallituksen esikunnan johtamisesta.

Vuorella on pitkä kokemus poliisin toimialalta: hän on toiminut poliisihallinnossa vuodesta 2008 lähtien sekä vuosina 1994–2000. Vuori on työskennellyt muun muassa sisäministeriön poliisiosaston esikunnan päällikkönä, Poliisihallituksen kehitysjohtajana ja esikunnan päällikkönä sekä Helsingin poliisikomentajana.

– Hyvin nöyrällä mielellä tulen jo kolmatta kertaa sisäministeriön poliisiosaston palvelukseen. Edessämme on monia haasteita, mutta olen silti luottavainen ja innoissani. Keskeistä on selkeät roolit ja hyvä yhteistyö poliisin toimialalla, Tomi Vuori sanoo.

Poliisiosaston osastopäällikön tehtävänä on johtaa ja kehittää osaston toimintaa sekä vastata siitä, että osaston tehtävät hoidetaan tuloksellisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Lisäksi osastopäällikön tehtäviin kuuluu toimialan yleinen kehittäminen ja yleisistä toimintaedellytyksistä huolehtiminen sekä kansallinen ja kansainvälinen sidosryhmäyhteistyö.

Sisäministeriön keskeisenä tehtävänä on valmistella poliisia, pelastustoimea, hätäkeskustoimintaa, rajavalvontaa, meripelastusta ja maahanmuuttoa koskeva lainsäädäntö, tulosohjata sen alaisia virastoja sekä käsitellä ministeriön toimialaan kuuluvat kansainväliset ja EU-asiat.

Lisätietoja
kansliapäällikkö Kirsi Pimiä, p. 0295 418 803, [email protected]