Hyppää sisältöön
Media

Ulkorajoja koskeviin maahantulon rajoituksiin muutoksia

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 2.9.2021 14.53
Tiedote 109/2021

Ulkorajoja koskeviin maahantulon rajoituksiin tehdään pari ilmaantuvuuslukuihin perustuvaa muutosta. Valtioneuvosto päätti asiasta 2.9. ja päätös tulee voimaan 6.9. Rajoitukset jatkuvat 19.9. asti. Suomeen voi kuitenkin tulla kaikista maista esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta.

Ulkorajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien kolmansien maiden välistä liikennettä. Maahantulon rajoitukset poistetaan Saudi-Arabian ja Singaporen asukkailta Saudi-Arabiasta ja Singaporesta Suomeen saapuvassa liikenteessä. Rajoitukset palautetaan Australian, Brunein ja Ukrainan asukkaille kyseisistä maista Suomeen saapuvassa liikenteessä.

Jos rajoitusten piirissä olevasta maasta saapuva henkilö ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, sallittuja maahantuloperusteita ovat paluu Suomeen, paluu muihin EU- tai Schengen-valtioihin, säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla tai muu välttämätön syy.

Maahantulon rajoituksiin ei tule muita muutoksia. Katso voimassa olevat maahantulon rajoitukset ja terveysturvallisuusvaatimukset alla olevilta verkkosivuilta.

Lisätiedot:
Rajavartiolaitos neuvoo kansalaisia rajanylitysliikenteestä puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 8-16 välisenä aikana numerossa 0295 420 100. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Jos sinulla on kysyttävää hyväksytyistä rokotteista tai karanteeni- / testivaatimuksista, ota yhteyttä Valtioneuvoston koronainfo -palvelupuhelimeen 0295 535 535 tai käy THL:n verkkosivuilla.