Hyppää sisältöön
Media

Veikkauksen nettirahapelien enimmäistappiorajat säilyvät pysyvästi nykyisellään

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 18.6.2021 10.00
Tiedote 75/2021
Ipad.

Veikkaus Oy:n netissä pelattavien nopearytmisten rahapelien vuorokausikohtainen enimmäistappioraja säilyy jatkossakin 500 eurossa. Kuukausikohtainen enimmäistappioraja on 2 000 euroa. Sisäministeriön asetus annettiin 18 kesäkuuta.

Veikkauksen netissä pelattavien nopearytmisten rahapelien vuorokausikohtaista enimmäistappiorajaa laskettiin tilapäisesti 1 000 eurosta 500 euroon keväällä 2020 sisäministeriön asetuksella koronavirusepidemian vuoksi. Asetukseen sisältyvän säännöksen voimassaoloa on jatkettu sittemmin aina 30.6.2021 saakka ja nyt säännöksestä tehdään pysyvästi voimassa oleva.

Nopearytmisiä pelejä ovat esimerkiksi kasino- ja raha-automaattipelit. Enimmäistappiorajan lisäksi kaikkien pelaajien on asetuksen mukaisesti edelleen aina asetettava itselleen henkilökohtaiset vuorokausi- ja kuukausikohtaiset tappiorajat. Itse asetettavat rajat eivät voi olla korkeampia kuin enimmäistappiorajat.

Tavoitteena ehkäistä rahapelaamisen haittoja

Tappiorajojen tavoitteina on ollut ehkäistä rahapelaamisen haittoja. Huoli rahapeliriippuvuuden mukanaan tuomista ongelmista on näkynyt erityisesti koronan myötä muuttuneessa arjessa, johon on liittynyt myös kohonnut riski liialliseen rahapelaamiseen.

-Alennettu enimmäistappioraja on ollut käytössä vuoden. Tappiorajoitukset ovat hyvä keino ennalta ehkäistä rahapelihaittoja. Tappiorajan laskemisella torjutaan peliongelmien lisäksi ylivelkaantumista ja toimeentulo-ongelmia ja olen tyytyväinen, että päivittäistä tappiorajaa lasketaan pysyvästi 1000 eurosta 500 euroon, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo.

Vuorokausikohtainen enimmäistappiorajoitus kohdistuu kuukausirajaa suoremmin haittoja aiheuttavaan pelaamiseen. Lyhyellä aikavälillä tai yksittäisinä kertoina suurien summien häviäminen on pidemmälle ajanjaksolle jakaantuvaa korkeaa kulutusta useammin yhteydessä ongelmapelaamiseen.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Jukka Tukia, p. 0295 488 573, [email protected]
erityisavustaja Milja Henttonen (ministerin haastattelupyynnöt), p. 050 599 3094, [email protected]