Hyppää sisältöön
Media

Veikkaus Oy:n netissä pelattavien rahapelien enimmäistappiorajat säilyvät ennallaan 30.6.2021 saakka

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 26.3.2021 9.05
Tiedote 36/2021

Veikkauksen netissä pelattavien nopearytmisten rahapelien enimmäistappiorajat säilyvät nykyisellään 30.6.2021 asti. Alennettu vuorokausikohtainen enimmäistappioraja säilyy 500 eurossa. Kuukausikohtainen enimmäistappioraja on 2000 euroa. Asiaa koskeva sisäministeriön asetus tulee voimaan 1.4.2021.

Nopearytmisiä pelejä ovat esimerkiksi kasino- ja raha-automaattipelit. Enimmäistappiorajan lisäksi kaikkien pelaajien on edelleen asetettava itselleen vuorokausi- ja kuukausikohtaiset tappiorajat. Itse asetettavat rajat eivät voi olla korkeampia kuin enimmäistappiorajat.

Veikkauksen pelien tappiorajoista säädetään sisäministeriön asetuksella. Enimmäistappiorajoja on laskettu koronaviruspandemian vuoksi tilapäisesti. Ensimmäisen kerran enimmäistappiorajoja laskettiin keväällä 2020. Viimeksi joulukuussa 2020 alennetun vuorokausikohtaisen enimmäistappiorajan voimassaoloa jatkettiin asetuksella, joka on voimassa 31.3.2021 saakka.

Tavoitteina tehostaa rahapelaamisesta aiheutuvien haittojen ehkäisemistä ja vähentämistä

Asetusmuutosten tavoitteina on ollut tehostaa rahapelaamisesta aiheutuvien haittojen ehkäisemistä ja vähentämistä koronaviruspandemian vuoksi. Koronavirustilanne on pysynyt alkuvuoden aikana vaikeana ja edelleen vaikeutunut maaliskuun 2021 kuluessa. Muuttunut arki, olosuhteiden mahdollisesti mukanaan tuomat huolet sekä kuormittuneisuus voivat lisätä esimerkiksi ihmissuhteisiin, talouteen ja terveyteen liittyviä ongelmia. Koronavirustilanteeseen liittyy myös kohonnut liiallisen rahapelaamisen riski. Samanaikaisesti rahapeliongelmiin tarkoitettujen palveluiden saatavuus on koronavirustilanteen johdosta selvästi heikentynyt, mikä on merkittävää juuri paljon pelaavan ryhmän kohdalla. 

Alennettua päiväkohtaista enimmäistappiorajoitusta voidaan tämänhetkisessä tilanteessa pitää perusteltuna keinona haavoittuvassa asemassa olevien suojelemiseksi tai kriisitilanteessa mahdollisesti aktivoituvan ongelmapelaamisen ja pelihaittojen ehkäisemiseksi. Toimenpiteellä voidaan ehkäistä varhaisvaiheen pelihaittoja, mutta myös vakavamman peliongelman aktivoitumista. Toimenpide kohdentuu suoraan rahapelaamiseen liittyviin taloudellisiin haittoihin, mutta välillisesti sillä voidaan ehkäistä ja vähentää myös muita liialliseen rahapelaamiseen liittyviä haittavaikutuksia.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Jukka Tukia, p. 0295 488 573, [email protected]