Hyppää sisältöön
Media

Deradikalisoitumiseen tähtäävään Exit-toimintaan voi hakea valtionavustusta

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 4.5.2022 15.07
Tiedote

Sisäministeriöstä voi hakea valtionavustusta deradikalisoitumiseen tähtäävään exit-toimintaan. Jaossa on 0,3 miljoonaa euroa exit-toimintaan ja sen kehittämiseen. Avustusta voivat hakea järjestöt ja hakuaika alkaa 5.5.2022.

Deradikalisoitumiseen tähtäävällä exit-toiminnalla tarkoitetaan toimintaa, jonka tavoitteena on tukea irtautumista aatteilla perustellusta väkivaltaisesta toiminnasta tai väkivaltaisen toiminnan hyväksymisestä. Exit-toiminnassa kohdennetaan räätälöityä tukipalvelua henkilöille, jotka ovat jo radikalisoituneet tai vaarassa radikalisoitua.

Exit-toiminnan ja sen kehittämisen tavoitteena on pysyvä palvelu, jota järjestävät sekä viranomaiset että järjestöt. Tälläkin hetkellä Suomessa exit-toimintaa toteuttavat viranomaiset ja järjestöt. 
Avustusta myönnetään valtakunnallisille hankkeille. Tavoitteena on, että hankkeet, joille avustusta myönnetään, vähentäisivät ekstremististä väkivaltaa ja sen uhkaa. Lisäksi tavoitteena on, että järjestöjen ja viranomaisten tieto ja osaaminen ekstremismin ennaltaehkäisystä kasvaisi hankkeen myötä.

Valtionavustukset ovat valtion varoista myönnettävää harkinnanvaraista rahoitusta, jolla tuetaan jotakin yhteiskunnallisesti tarpeellista toimintaa tai hanketta. Exit-toiminnan hakemukset käsitellään sisäministeriön asettamassa ohjausryhmässä, jossa on jäsenet myös oikeusministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä poliisihallituksesta.

Lisätietoja:
Johtava asiantuntija Hanna Nykänen, p. 0295 488 534, [email protected] (poissa 26.-30.5.)