Hyppää sisältöön
Media

Maahantulon rajoituksia muutetaan 18.10. alkaen 

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 14.10.2021 14.28
Tiedote 128/2021

Maahantulon rajoitukset poistetaan EU:n vihreän listan maiden ja alueiden asukkailta. Lisäksi Vainikkalan rajanylityspaikka avataan henkilöliikenteelle. Valtioneuvosto päätti asiasta 14.10. ja päätökset tulevat voimaan 18.10. Muita ulkorajoja koskevia maahantulon rajoituksia jatketaan 7.11. asti. Suomeen voi kuitenkin tulla kaikista maista esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta.

EU:n vihreän listan mailla tarkoitetaan riittävän hyvässä tautitilanteessa olevia maita, joiden osalta Euroopan unionin neuvosto on päättänyt sallia vapaan matkustamisen EU:n alueelle. Suomi on aikaisemmin soveltanut näihin maihin koronailmaantuvuuden raja-arvoa 25 (enintään 25 tapausta per 100 000 henkilöä kahden viikon aikana) sallitun liikenteen rajana. 

Nyt tehdyllä raja-arvon poistolla rajoitukset poistuvat Australian, Bahrainin, Chilen, Etelä-Korean, Jordanian, Kanadan, Qatarin, Ruandan, Singaporen, Ukrainan, Uruguayn ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien asukkailta kyseisistä maista Suomeen saapuvassa liikenteessä. Rajoitukset on jo aiemmin poistettu Hongkongin, Kuwaitin, Macaon, Saudi-Arabian, Taiwanin ja Uuden-Seelannin asukkailta.

Ulkorajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien kolmansien maiden välistä liikennettä. Jos rajoitusten piirissä olevasta maasta saapuva henkilö ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, sallittuja maahantuloperusteita ovat paluu Suomeen, paluu muihin EU- tai Schengen-valtioihin, säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla tai muu välttämätön syy.

Katso voimassa olevat maahantulon rajoitukset ja terveysturvallisuusvaatimukset alla olevilta verkkosivuilta.

Lisätiedot:

Rajavartiolaitos neuvoo kansalaisia rajanylitysliikenteestä puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 8-16 välisenä aikana numerossa 0295 420 100. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected] 

Jos sinulla on kysyttävää hyväksytyistä rokotteista tai karanteeni- / testivaatimuksista, ota yhteyttä Valtioneuvoston koronainfo -palvelupuhelimeen 0295 535 535 tai käy THL:n verkkosivuilla.