Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mikkonen tapaa Ruotsin poliisiylijohtaja Anders Thornbergin

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 15.11.2022 10.22
Tiedote
sisäministeri Krista Mikkonen.

Sisäministeri Krista Mikkonen tapaa tiistaina 15.11. Ruotsin poliisiylijohtajan Anders Thornbergin Helsingissä. Tapaamisessa keskustellaan Ruotsin jengirikollisuuden tilannekuvasta ja toimenpiteistä. 

Ruotsin poliisiylijohtaja Anders Thornberg vierailee tiistaina Helsingissä. Hän tapaa vierailunsa aikana sisäministeri Krista Mikkosen, jonka kanssa hän keskustelee jengirikollisuuden yleistilannekuvasta sekä jengirikollisuuteen liittyviin ilmiöihin vaikuttamisesta. Tiedon jakaminen ja kokemusten vaihto hyödyttävät molempia maita. 

Myös Suomessa vaatimukset poliisin työlle ovat kasvaneet. Hallitusohjelmassa on painotettu jengirikollisuutta ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä ja ennalta ehkäisevän työn resurssien vahvistamista. Sen rinnalla keskeisiä toimenpiteitä ilmiön torjunnassa ovat rikostorjunnalliset ja lainsäädännölliset keinot.

- Jengirikollisuuden torjumiseksi on tehtävä sekä ennaltaehkäiseviä toimia että puututtava rikoksiin. Paras mahdollisuus vaikuttaa on, kun yksilön rikolliseen tai huolta aiheuttavaan toimintaan puututaan varhaisessa vaiheessa, sanoo ministeri Mikkonen.

Lisätietoja:

ministeri Mikkosen erityisavustaja Mikko Jalo, p. 050 304 8522, [email protected] (ministerin haastattelupyynnöt)

sisäministeriön poliisijohtaja Stefan Gerkman, p. 0295 488 552, [email protected]
 

Krista Mikkonen