Hoppa till innehåll
Media

Minister Mikkonen träffar Sveriges rikspolischef Anders Thornberg

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 15.11.2022 10.22
Pressmeddelande
inrikesminister Krista Mikkonen.

Inrikesminister Krista Mikkonen träffar Sveriges rikspolischef Anders Thornberg i Helsingfors den 15 november. Under mötet ska de diskutera det aktuella läget för gängbrottsligheten i Sverige och vilka åtgärder som vidtas.

Sveriges rikspolischef Anders Thornberg besöker Helsingfors på tisdag. Under sitt besök träffar han inrikesminister Krista Mikkonen. De diskuterar det allmänna läget för gängbrottslighet och möjligheterna att påverka fenomen med anknytning till gängbrottslighet. Att utbyta information och erfarenheter är till nytta för båda länderna.  

Också i Finland har kraven på polisens arbete ökat. I regeringsprogrammet betonas åtgärder som förebygger gängbrottslighet samt stärkandet av resurserna för det förebyggande arbetet. Andra viktiga medel vid bekämpningen av fenomenet är brottsbekämpningen och lagstiftningen.

- För att vi ska kunna hejda gängbrottsligheten behövs såväl förebyggande åtgärder som att vi ingriper i brotten. Det bästa sättet att påverka är att ingripa i individers brottsliga eller oroväckande verksamhet i ett så tidigt skede som möjligt, säger minister Mikkonen.

Ytterligare information:

Mikko Jalo, minister Mikkonens specialmedarbetare, tfn 050 304 8522, [email protected] (förfrågningar om intervjuer med ministern)
Stefan Gerkman, polisdirektör, inrikesministeriet, tfn 0295 488 552, [email protected]